onsdag, maj 16, 2007

Jesper 7 år


idag fyller min äldsta kissekatt år. jag har inte haft någon katt som varit äldre än honom. till hans ära har det slutat regna så han är ute och roar sig. hoppas att han kommer hem ikväll så jag kan skämma bort honom lite granna. kammade honom igår så han har inga tovor i sin granna päls. jesper är en väldigt speciell katt som är mycket snäll och rolig. tackar kurt för att vi fick just honom därifrån. jag har inte träffat någon (utom kurts dumma katt Ludde) som inte har tyckt om Jesper. ;)

Herman



min hamster Herman, också kallad Gandalf och Jesper jr (eftersom de har samma sorts päls). dog i måndags. efter min konfirmation märkte jag att han var allderles slapp och inte åt något. nästa dag var en jobbig dag, han försvann mer och mer för varje minut och det var inte förän på kvällen som han drog sin sista suck i min famn.

jag skaffade herman i början av September i höstas. då hade han bott i 1.5 år hos en annan tjej. där hade han inte haft något hjul att springa i så han blev väldigt glad när han förstod hur det fungerade, sprang nätterna igenom och fick inte stå i mitt rum då.
nu hade han hunnit bli en gammal gubbe, hamstrar brukar leva tills de är två år. men jag saknar honom ändå, han var jätte snäll. bets aldrig och var inte rädd för katterna.

vi begravde honom igår brevid graven av Lill-katta som vi hade för några år sedan. det blev en ganska fin grav med ett kors jag byggde i verkstaden.