lördag, december 06, 2008

AnnaBritt

Du e ta me fan lika rolig som Ami.Mycke snö ere,å det bästa me allt e att snön e blå i Bringåsen de så vackert de e skitsnyggt,här hemma på Frösön e snön tråkigt vit ,men vi försöker leva med det.PS (ät inte GUL snö) Stora POK från mej!:o)

Snöhunden


Nu är det vinter och Doris är ute och leker. Hon tycker det är roligt med snö men fryser en del. Därför har hon fått en blå jacka att ha på sig. Igår var vi ute och pulsade fram i djupsnö tillsammans en lång bit. Det var jobbigt för doris som fick hoppa i mina spår. Hon morrade åt mig men var ju ändå tvungen att följa med.

Idag var vi på Jamtli julmarknad. Där var det massvis med hundar vi hälsade på. Doris är fortfarande rädd för andra hundar. Hon gillar stora hundar bättre än små, mest för att de oftast är lugnare tror jag. Vi träffade en annan Papillon som skällde och gnällde och vägde 2 kg mindre än Doris. Andra djur som vi träffade var en ren, en åsna och flera hästar. En av hästarna sniffade på Doris, som inte alls är lika rädd för dom.

Det allra läskigaste var slädhundarna tyckte Doris. Där åkte svansen ner


Doris får en hel del kommentarer när hon är ute och går. Som en som sa till sin hund när vi gick förbi "Lugna dig nu, du får mat när vi kommer hem"

Jag har också köpt mina djurs julklappar idag: hälovårdsböcker från apoteket (en för hund och en för katt), ett första hjälpen kit för djur (med förband, sterila renköringslappar, färstingborttagare, m,m. Det känns bra att ha sånna bas saker hemma ifall något skulle hända) och bajspåsar med döskallar på (Döskallar kan ju vara bra för att tuffa till det mot dom hon har nu som är rosa).

Volvo till salu

Dagens djup




Bygg mera!!!

Melodikrysset

Nu har vi tänt det andra (en dag tidigare) adventsljuset och har letat upp melodikrysset på nätet. Kåre löser det som finns i tidningen, så får vi se vem som är bäst på det här med melodier.
Ni som bor söderöver har väl sett bakgrundsbilden på bloggen som Gunnar la in i går. Mycket snö är det!
Idag måste jag försöka baka lite till symötet på tisdag nästa vecka. I min roll som byombud för Bringåsen ska jag ragga upp några damer som kan baka. Vetebröd, mjuk kaka och två sorters kakor ska det vara. Jag har lyckats övertala en dam som gör en mjuk kaka och hur jag ska få tag i någon som bakar vetebröd o kakor vet jag inte! Det är inte många äldre damer kvar här i byn. De yngre har ju fullt upp med sitt och prioriterar inte symöten precis. Så jag ser ingen annan utväg än att jag får baka själv. Är ju ingen kakbagerska precis och ni vet hur duktiga damerna på landet är. Jag får försöka ta mig in i "duktiga-att-bakagänget" så gott det går. Förstår inte att jag absolut måste ta på mig att göra en massa saker och i sista minuten också! Eller är det några av bloggläsarna som kan ställa upp med kort varsel???
Hej så länge på er!