måndag, november 16, 2009

Nu har jag bråkat med SJ igen

Tycker verkligen inte om att boka tågbiljetter av SJ...urgh, det är inte alltid lätt att vara student.


Men, men..nu är i vart fall upp resan fixad.

Jag kommer att återse det sköna jämtland helgen innan jul
fredag, 18 december 13:28 Östersund C
Hoppas någon har vägarna mellan staden och berget då

PS. Jag hoppas du tar många bilder Emma DS.

Emma Berättar

Hejsan!

Ja nu har jag kommit fram hela långa vägen, det är väldigt långt hit. Men det gick över förväntan att flyga hela vägen och jag förälskade mig i den privata lilla tvrutan i stolsryggen framför mig med den privata lilla fjärrkontrollen till. Tyvärr fanns det bara såna mellan Bangkok och Melbourne, men ändå. Nu sitter jag i köket hemma i Emmas kollektiv och hör fågelkvitter som jag inte känner igen. Alla andra är på jobbet, så jag har haft en lång skön morgon för mig själv.

Mitt första dygn här på andra sidan jorden var väldigt innehållsrikt. Emma kom och mötte mig på flygplatsen på eftermiddagen som mamma skrev. Sen åkte vi hem och badade i utomhusjacuzzin, grillade och jag lyckades på något sätt ta mig samman och följa med ut kvällen. Morgonen efter (söndag) klev vi upp tidigt för vi hade bockat en vintoure, som tog oss runt på 4 vingårdar (mycket vin blev det) var av en bjöd på en väldigt god lunch. Valde så klart kängru, även om det var i en gryta och smakade precis det, köttgryta. Ska se om jag får till att äta det grillat också, för då ska man tydligen kunna känna att det är ett litet sötare kött.
När vi kom hem gick vi och handlade lite mat och sedan hem för pastasallad och grillad kyckling och ytterliggare 2,5 h i jacuzzin. Var länge sen jag var så skrynklig, till och med på ovansidan av handen.

Ska snart ta mig ut och undersöka närområdet vilket, eftersom det är Australien, är enormt. Tänkte ta med mig en bok om Melbourn Victoria och försöka komma fram till vad det är jag vill se nu när jag tagit mig enda hit. Senare ska jag gå till Emmas universitet och se när hon skär i små möss, innan vi ska gå och äta sushi till middag och se bio. Planer som är boka för resten av resan är att vi tidigt på fredag morgon åker till Sydney 4 nätter och helgen efter till Tasmanien 4 nätter, resten tar vi som det kommer.

Har det oförskämt bra, men kan trösta er med att det är molnigt och lite kyligare idag, ska nog ta på mig en kofta innan jag går ut. :) Fast kan vara lite skönt, på torsdag ska det bli över 30.

KRAM!!