lördag, mars 06, 2010

Mera mat

Fick samma sms fr Kjella. Här kommer vår meny för lördagkvällen. Plats: Bringåsens Bygdegårds pub. Plommonspäckad karré med potatisgratäng á la ICA Supermarket i Östersund. Isbergssallad, röda o vita bönor och små jävla gröna ärter. Salta kex och veterån med brieost och gröna o röda vindruvor. Kaffe kokt på björkved och havreflarn med någon fyllning jag inte vet, men goda. Till detta serverades rött, vitt vin, snaps, öl, päronkonjak. Jättebra musik, allt från gammaltjo, jazz, schlagers m m. Dragspel, gitarr, klarinett, vibrafon, hammondorgel, bas o trummor.
Och det bästa av allt - jag träffade en "gammalfjås" som jag inte sett på 50 år. Jag var jättekär i honom då. Hade inte känt igen honom om jag inte blivit presenterad. Det lustiga var att vi satt bredvid varandra under middagen utan att känna igen varandra! Så kan det gå!
Och han kallade mig också för Lotta.

chili

tack för fint recept. låter jättegott.

jag måste bara delge andra gårdagens 8-rätters på Mathias Dahlgren-
Det naturliga köket

Skandinavisk sashini; gurka, ingefära, pepparrot, soja, salta örter
Svensk bläckfisk och kronärtskocka; brynt smör, vitlök, citron, persilja, alger
Soppa på blomkål & tryffel; grön sparris friterad i surdegstempura
Stekt vetesurdeg & ost från ko; honung, olivolja, havssalt, svartpeppar
Lantägg 63`C & långkokt fläsk; svamp, grönar bönor, ärtor, knaprig svål
Morot & fole gras & lakrits; bakad havre, fänkålsdill, sirap, ättika
Variation på lamm; spetskål, stekt vårlök, SKOGSSVAMP
"Kaffe & Bulle"; Mjölk, kardemumma, brunt socker

Sommelier Selection;
Hana Hato junmai Kijoshu; Enoki Shuzo, Japan
Albarino 2008; La cana Rias Baxias, Spain
Poligny Montrachet ter dru Caileret 2001; Domaine de Monteli, France
Sav; Jämtland, sweden
Black velvet; Brut Zero Tarlant, Champagne, France + Porter Nugne Grimstad, Norge
Macvin du Jura; Chateau Dálriay Jura; France
Straight Line Pinot Noir 2008; USA
Vin Santo di Chianti Classico 2001, italy

kjellåke