onsdag, april 29, 2009

PS!

Gunnar har fotograferat det mystiska paret så jag ska be honom lägga ut fotot på bloggen, det är kanske någon av er som känner igen dem.
Bara för att jag var så koncentrerad på att skriva i bloggen, torrkokade peran som brändes! Man kan väl bli förbaskad för mindre.

Valborgshälsningar

Hej alla Bringåsbloggläsare!
Jag tänkte passa på och önska alla en trevlig valborgsmässoafton med sprakande och värmande brasor och glittrande raketer. Själv tänker jag fira helgen i Köpenhamn för att se hur danskarna firar valborg och 1:a maj.
Jollibomba pyne stoppetäckan! Kjellåke

Våren har kommit till Berget också...

... och det märks bl a för att Gunnar håller på att göra fint utanför våra hus. Men det är ju lite lättsamt när han har en traktor med - ja vad tusan heter den grejen -som han räfsar ihop löven o det gamla gräset med, lägger i strängar och kan sedan ta uppsamlaren. Ingen krattning för hand alltså. Jag själv har suttit ute på altanen och ätit lunch utan att frysa ihjäl. Och lilla Doris tycker också att det är skönt med solen.
Bakom knuten blommar det vitsippor också. Blev glad för jag saknar vitsippsfälten från södra delen av landet. Vi har ju varit en snabbvisit till Skåne för att jag skulle visa kläder och för att vi skulle få se det nya höstmodet. Och där nere var det försommar med skir grönska och många vårblommor. Körsbärsträden blommade. Just den här tidiga våren kan jag sakna från när jag bodde i Kallhäll.

Kan någon förklara varför det går lättare att sälja kläder i Skåne bl a än här hemma i Jämtland? Alla är så intresserade och köpvilliga tycker jag. Och apropå kläder så är den nya höstkollektionen bara så otroligt snygg. Om jag kunde skulle jag utan tvekan välja att beställa alla plaggen. De snyggaste kläderna GH haft någonsin under de år jag känt till dem.

När vi kom hem sent i måndagskväll efter 240 mils körning på fem (= varav tre resdgr)dagar, fick vi en liten chock. Här på altanen stod ett par - en dam o en herre vi inte kände igen - och påstod att nu skulle de bo här i Tallstugan minsann. Jaså, tänkte jag var ska vi bo då? Tur att vi har husvagnen. Men nästa dag när vi vaknade var de borta! Och vi förstod inget. Men vi misstänker att en viss Gunnar hade lovat dem husrum.
Nu är det fiskmiddag som gäller. Hej, hej!

HURRA, HURRA, HURRA, HURRA FÖR MATTIS


..som fyller år idag. Ha det nu så kul och hoppas du får många presenter.
Kramar fr oss i Tallstugan