lördag, december 12, 2009

Låt mej gissa

Eva Benke Hanna ;o)

God Jul






Facit förra julkortet




FOTON SAKNAS!!

På DD shopen.

Lite smått och gott!

Först av allt - vad kul att Anton, Karin o storasyster Charlie har kommit hem med lillasyster Lovis. Och att alla mår bra naturligtvis.

Grattis till DD också - till deras nya lokal.

Benkes Eva har ju haft "elefantprydnadsmani" kan man gott säga o min Mia är ju också ett stort fan av elefanter. Men Eva (eller Benke?) har ledsnat på att torka damm etc så nu vill hon bli av med sina skyddslingar. Nu ligger 210 st nedpackade i två flyttkartonger som vi tar med till Mia i Örebro. Hon har väl lika många elefanter förut så var hon ska placera dessa kan jag då inte förstå. "Klart det finns plats för dem" svarar Mia. Det ska bli spännande att se.

Så har det varit trubbel med vår (Kåres när det är något fel) bil igen. Bakändan säckade ihop och det gick inte att höja den till normalnivå. Totalt stum så det räckte med en liten sten för att den skulle skaka betänkligt. Ja in med den på verkstan igen och antingen skulle det bli ganska billigt eller ganska dyrt. Och med vår otur så skulle det väl bli den senare varianten. Så det första jag frågade om - när Kåre kom hem - var naturligtvis hur mycket det kostade. "Ingenting" blev svaret och jag tänkte att det ändå var oljan som fattats (det föreslog jag tidigare) men det var inte det utan en liten kulaxel som lossnat. Verkstadskillen fixade det på en kvart och sen var bilen som vanligt igen. Och det kostade inget! Man tror knappast det är sant - alla vet ju hur dyrt det brukar vara. Kåre får nog sluta upp med att säga att bilen går som ett spjut. För i nästa sekund kan det vara något fel igen.

Apropå dyrt och dyrt - hur kan det komma sig att allt jag tycker är snyggt är så himla dyrt och då spelar det ingen roll vad det är. T ex en jättesnygg, handsydd sameväska jag aldrig sett förut. Den kostar "bara" 10 000 kr och det är den värd också men hur ska jag lyckas skrapa ihop det på mitt lilla pensionsbidrag. För det är verkligen ett litet bidrag. Man får ut mycket mindre varje månad men allting kostar lika mycket som tidigare. Det går inte ihop alltså för det finns då inte mycket av pensionärsrabatter som jag trodde. Hittills bara när jag var på Frösö Zoo och såg ordet "seniorrabatt" på pristavlan. "Ja visst, jag är ju en senior" faktiskt och sparade in 40 kr. Det är alltså första o enda gången det varit billigare.
Förstår ni att jag är frustrerad??!!

Lilla frökan Doris är här och jag måste kolla var hon håller hus.
Ha en skön helg och kram på er alla!

ha ha Benke..

.. jo, det var värst vad många vi är att hålla reda på.. :O) men jag delar ju inte min mammas kommentar, jag gillar ju tattoos så.. är väl snart dax för min andra också, dock är den lite mer grå än din.. :O) :O)
hoppas du och alla andra har en fin helg, min är kanoners.. . :o)
kram, mia

De va ju enkelt. Gunnar o Reidar tror jag bestämt gömmer sig bakom tomtemaskerna.

Har varit i Solna hela veckan. Igår kom Anton Karin och lilla Lovis hem från BB. Gissa om
Charlie var glad. Invigning i DD´s fina lokaler på Kungsholmen igår. Hade gått jättebra med
mycket folk som handlade. Öppet idag oxå mellan 11.15. Kom mer vet ja.
Ha en skön helg
Ami