söndag, maj 11, 2008

Glömde en sak

Jag fick ju en tatuering på armen också. Vi hade pratat om det kvällen innan, jag har alltid velat
ha en "liten" tatuering på armen eller benet. Nu fick jag en ganska stor på armen.
Och givetvis ett jättetack med kram och puss till min älskade gubbe som var med på min
underbara present också förstås.

Ang min födelsedag

Nu har jag blivit firad ordentligt. Tack för alla sms på min födelsedag. Jag fick kaffe på sängen av Kjellåke och sedan sa han att vi skulle gå ner till entren i hotellet. Jag hann tänka massa otäcka tankar om vad det kunde handla om- men - när jag kom ner stod en cab framför ingången, tänk det har jag aldrig åkt. Oskar Kicki Karin Charlie o Anton var där och bjöd på jordgubbar med grädde och till det champagne. Jag fick välja vart vi skulle åka med bilen. Det var min dag så jag fick bestämma allt själv förutom var vi skulle äta lunch det var redan för bokat. Färden starta till Inca en liten stad som har massor med läder. Jag fick en handväska, min första i äkta skinn, efter det åkte vi till en liten by Sineau tror jag den hette där var marknad i hela byn. Sedan åkte vi till Palma Akvarium med massor av konstiga fiskar och en djungel, intressant. Lunchen serverades på den häftigaste rest jag varit på- Den låg på en udde ut i havet massor med vita möbler och parasoller och en pool. Mycket god mat och vi satt där nog i 3 timmar. Oskar Kristina och jag fortsatte till Palma för jag ville se huvudstaden på ön. På kvällen blev det middag nere i
Alcudia och en finare Tapas rest. Det var jättegott och jag fick pussar på kinden av mannen som serverade oss. Det var en oförglömlig födelsedag, den bästa jag haft. Tack alla mina underbara och älskade ungar med respektive för den dagen.
För övrigt är vi tillbaka i Stäket. Det var en underbar vecka på Mallorca. Fint väder förutom fre då det regnade. Charlie klarade resan galant hon sov när vi åkte ner och lika när vi åkte hem. Där nere funkade det jättebra hon är lättsam och lätt tjej att ha med sig. Vi hade en jättetrevlig vecka synd bara att det måste ta slut. Alla badade utom jag. Det var för kallt i min smak.
Nu är det vår lilla trädgård som kallar. Vi har gjort ett pass nu på 3 timmar och det lär väl aldrig ta slut.
Berit; Hur gick det med byxorna?
AnnaBritt ; din rosa t shirt kommer i morgon. Men du kommer ju snart hit så jag kanske ska
strunta i att skicka den?
Ha en skön och solig söndag. Det har vi. Blir kanske AIK i kväll, de möter Malmö hemma
pussar o kramar
Ami

Premiär för middag i lusthuset...

... med grillad karré, klyftpotatis, jättegod sås och till mig som har svårt att tugga just nu, blev det lax och pressad potatis. Jättegott var det - och det är något visst med lusthuset! Det är så mysigt och det gör inget att det är kallt ute, för där inne blir det alltid varmt och skönt och man har känslan att "sitta ute" i alla fall. Och hur många människor har inte suttit där och ätit middag? Pappa sa igår att vi skulle äta surströmming där någon dag och det är klart att vi ska göra det. Mina härliga ungdomskompisar har också festat många gånger i lusthuset. När vi diskuterat var vi skulle ha våra middagar någonstans, har de flesta sagt "kan vi inte hålla till i lusthuset hos pappa din"? Naturligtvis fick vi det - pappa blev bara glad över att vi ville vara där. Och han städade och fixade innan.
För att inte tala om när det varit födelsedagsfester här och våra kompisar Sven, Maj, Gudrun och Härje varit med och bidragit med musik och annan underhållning. De är bara så himla bra och det har varit många glada skratt som hörts över hela Berget och byn vill jag påstå.
Och den sommaren, när jag fyllde 50 år och blev totalt överraskad med världens kalas som mina syskon o kompisar ordnat på Bygdegården, fortsatte vi firandet i lusthuset och det gjorde vi hela veckan efteråt också. En överraskning jag aldrig glömmer! Ja, vilken tur att lusthuset finns!
Annars kan jag berätta att Berget reser sig snyggt och välstädat i vårsolen. Gunnar o Kåre jobbade hela pingstafton med att räfsa och plocka undan det som hör vintern till. Ingegärd och jag satt i solen och hejade på. Lisa var i stan och shoppade lite kläder som hon behöver inför Italien-resan.

Nu till Emma. Grattis till jobbet! Även om det inte är roligt att jobba på sommarlovet är det ju skönt att tjäna lite extra - vi behöver trots allt pengar för att leva. Så får du bo hos Anna och hennes familj och det är mycket värt.

Till Sara. Tack för alla dina fina naturbilder från västkusten! Förstår att du trivs i den miljön. Det är nästan lika vackert som fjällen är för mig.

Och sist men inte minst till dig Benke. Du måste nog berätta lite mera om vad du tänker för att vi ska förstå! Men så där utan att riktigt veta vad du menar - kan jag "trösta" dig med att de flesta har samma känsla någon gång i livet. Mer eller mindre förstås. Men det finns inget "nattsvart" som inte kan bli ljusare. Det är "bara" en lång, jobbig väg dit men desto skönare när du nått uppförsbacken. Kramar till dig!
Ha en bra pingstdag alla!

pingst fåre va

jag skulle järna vilja veta varför livet suger kan nån svara?