onsdag, juli 02, 2008

Rapport från Vestby!

Hejsan allihopa!

Tänkte uppdatera er på vad som händer här i Vestby, speciellt min syster som är bortrest, eftersom det är hennes familj jag bor med. Jag har ju turen att få spendera sommaren hos min storasyster, bo i deras nya hus, jobba på hennes arbete och rida på hennes häst. Den här veckan fungerar jag som Annas högra hand som hon lämnade kvar för att hjälpa Terje, medan hon själv är på värsta hälsoresan i Österriket, de bara går och går och går och går... Se bloggen.

Idag har det varit kanonväder här i Vestby, Therese konstaterade att det inte fanns något vitt alls på himmelen. Therese har en misstänkt förkylning på gång, så hon blev hemma med mig. Vi har i stort sett spenderat dagen på altanen. Först byggde hon en koja till sig och Bamse, som de åt kex och drack saft i, medan jag satt och läste bok. Sedan ville Therese veta vad som stod i min bok, läste säkert i 15 min innan jag frågade om vi skulle byta bok. Då läste vi Bullerby boken enda tills vi gick in och gjorde småpannkakor som vi åt ute med grädde, jordgubbs- och hjortronsylt. Efter det ville hon sitta inne i soffan och se Barbiefilm, säkert skönt att komma undan solen. En ganska så lugn och trevlig dag alltså. Får hoppas att denna lediga dag och en god natts sömn ska få henne på bättringsvägen.

När Terje sen kom hem och avlöste, åkte jag till stallet för att ta hand om Tamina. Hon verkade känna igen mig när jag kom, för hon "ropade" när hon såg mig. Hon verkade väldigt glad, vilket jag skulle kunna ta åt mig, om det inte var för att kl var ca 19 och det började närma sig middagstid. Hmm... Efter det obligatoriska stöket kom vi i alla fall iväg på en liten kvällstur. För er som följer med på Vestby bloggen, så vet ni att Tamina varit halt och därför inte får springa och har inte fått göra det på ganska så länge. Tamina uppskattar att få skritta bort från stallet och padocken, det var bara det att idag mötte vi 4 galopperande ponnyer och deras ryttare, vilket Tamina tyckte såg SÅ ROLIGT UT!!!!!! Hon ville också vara med!!!! Det var mycket frustande och lite stuttsande innan vi kom oss vidare på vår lilla lunk i kvällssolen. Tycker synd om henne, man märker verkligen att hon vill få galoppera av sig lite.

I morgon ska jag på jobb igen, nu börjar allvaret för nu är uppläringen slut och jag har ett lite mer intensivt arbetsschema framför mig. Ska jobba över helgen och fram till och med tisdag eftermidddag, och sen åker jag till Strömstad och hälsar på min kusin Sara. Blir inget långt besök, bara till på torsdag morgon, men en dag får vi i alla fall. Min moster och janken är där nere då, så jag får träffa dom på samma gång.

Kram på er och hoppas ni också har en bra sommar!!!!

Inskolning

Nu har vi börjat med inskolning av lilla Doris så hon ska känna sig lite hemma här i Tallstugan också. Hon är en mycket söt men bestämd dam! I morse när Ingegärd kom hit med Doris skulle vi gå ut på en liten promenad. Men Doris vägrade gå - hon tyckte nog att det var lite läskigt att gå så långt från gården. Jag hade med lite godis och kunde locka med henne en bit. Så var det tvärstopp. Hon vände och ville gå hem men hon tittade bakåt flera gånger för att se om jag hängde med. Så vilade hon ca en o halvtimme inne hos sig. Lisa kom med henne när hon vaknat och då gick det betydligt bättre att få henne med på en tur. Så lekte vi lite här på altanen och hon gick runt o nosade. Hon vill inte gå ner för trapporna ännu. Efter en stunds lek la hon sig under stolen där jag satt och sov en halvtimma till ca. Hon är speciellt söt när hon springer före och vänder på huvudet för att kolla att man kommer. Det känns som det kommer att gå bra.