tisdag, maj 06, 2008

Bergets blivande gårdshund!

Här är en liten papillon bebis
som ska få flytta hem till oss på berget i sommar!

Att vänja sig vid en ny miljö

Ja, det kan säkert ta lite tid. Hajar till när jag tittar ut över Berget o dess omgivning. Det är inte vitt,vitt,vitt längre utan lite grönt o brunt. Och jag blir så glad när jag ser att det finns vitsippor o några enstaka blåa bredvid huset, bland tallarna.
Nu har jag packat upp min resväska. Nästa gång den packas blir när vi åker till Italien. Jag har ju för vana att alltid lukta på kläderna - så det inte luktar svett eller rök av dem. Då måste de tvättas eller hängas ut o vädras. Och nu luktar det Mia av kläderna jag haft med till Örebro. Nu är det inte så att Mia luktar illa - hon har en eau de cologne som doftar så gott - och då kan jag snusa många gånger. Kommer ihåg att mormor berättade att jag var bra på att lukta mig till vems nytvättade skjortor som tillhörde resp av mina fyra morbröder när vi bodde i "Villa Gråbo" i Jänsmässholmen. Jag hade rätt alla gånger enl henne.
Nu till dig Benke - jag har en liten arbetsuppgift som jag tycker skulle passa dig som handen i handsken. Du får gärna höra av dig när du har tillfälle.
Snart kommer Kåre och då ska vi åka in till stan o hämta våra glasögon. Usch, då blir det dyrt igen. Tror att jag köper blommor först! Annars muttrar min lilla gubbe.

Jag är glad för att kunna se gräsmattorna på Berget

Jag är väldigt glad för er skull att våren (äntligen) har kommit till Berget. Nu tar det inte långa stunden så är det lika grönt och blomstrande uppe hos er som vi har det på dom sydligare breddgraderna. Det går ju så fort när våren väl kommer igång i Jämtland.

Det är en härlig tid, dagarna blir varmare och ljusare -och vi har hela långa sommaren framför oss.