måndag, oktober 26, 2009

Nu är jag så JÄVLA FÖRBANNAD!

Ja, jag har inte känt mig så här tidigare. Fick ett brev från Folksam som jag citerar: "Vi förändrar grupplivförsäkringen (som jag haft sedan jag började jobba) som du har via ditt förbund. Premien har stigit mer och mer under en alltför lång tid. Nu vill vi inte höja mer och har därför beslutat oss för att i stället sänka ersättningen. Samtidigt slutar vi erbjuda grupplivförs till nya medlemmar.

Förändring för dig : Du behåller förstås grupplivförsäkringen så länge du önskar. Premien stannar fr o m den 1 jan 2010 på 120 kr/mån o kommer att bli oförändrad under de närmaste åren. Ett år senare, 1 jan 2011, sänker vi ersättningen som betalas ut när du avlider från 31800 till 24000. När du fyller 70 år kommer den att sänkas ytterligare till 18000 kr". Detta beroende på lågt intresse bland de yngre i pensionärsgruppen. Därför har Folksam betydligt fler äldre än yngre försäkringstagare. Inträdesreglerna i en grupplivförsäkring är generösa och när det blir fler äldre än yngre i förs.gruppen får de äldre dela en allt större risk. Det blir för dyrt att ha försäkringen.
"Du är en värdefull kund för oss och vi i Folksam är måna om att du har ett bra försäkringsskydd. Vi hoppas att du har förståelse för att vi genomför dessa förändringar". Det känns ju faktiskt som ett hån - ta från de fattiga och ge till de rika som vanligt!

Nu är det nära!

AIK är ett bindgalet rövargäng till fotbollslag.

Det finns bara en Pavey. Det finns bara en Dulee Johnson (det är på gränsen till vad AIK klarar). Det finns bara en holländskt narcissistisk Hooiveld, en Rinkeby-Mutumba och bara en serb-svenskt turbotungad Bojan Djordjic.

Saxat från dagens Aftonblad!

Häls Kjellåke