lördag, december 29, 2007

Årets största nyhet som jag tkr om

SAHARA HOTNIGHTS på vinterparken i ÖSTERSUND.Jag ska va längst fram tillsammans med de andra herrrarna :o)

Hoppas


du e uppkopplad Berit kan jag få en tid för klipp kram ring stort behov :o) POK Benke

Det är inte lätt att ta sig upp på Berget

Sopbilen gled på nysnön ovanpå blåisen ner i diket, ringde Norsken och hans största bergare som inte ville vara sämre utan gled ner på andra sidan vägen.


Nog me bilder?

På Coop

gör man inga scoop. wow :o)

Svar till Benke

På Coop!

Nyfikenheten är STOR

Kul KÅ ,bara vi inte behöver vänta fyra månader på nästa inlägg :o) AnnaBritt ,vid tillfället när denna dramatiska händelse med sopbilar å bärgare inträffade,vill jag bara veta vart var fotografen ????? :o)

Vem hjälper till att dra

upp bärgningbilen när den kört i diket. Funderar på det idag. Vi hade varit i stan o handlat. Jag köpte varma tofflor för det är lite kallt på golvet här ibland. Så var jag in på Hamngatan 12, en affär som har massor med fina saker. Hade väl i ett svagt ögonblick bestämt mig för att inte köpa några flera ljuslyktor t ex. Och det med tanke på alla saker vi hade i flytten. Nåväl det förträngde jag när jag fick syn på en jättefin, rund ljuslampa med pärlor. Gick först därifrån men ångrade mig så jag vände o köpte den. Kommer att passa bra här i vardagsrummet. Men det var ju egentligen inte det jag skulle skriva om. Jag skulle ju berätta om bärgningsbilen som låg i diket på den smala vägen mellan Berget o bygdegården när vi kom hem. Den skulle hjälpa sopbilen som inte kom uppför backen p g a att det snöat på isen o gjort vägen såphal. Och detta drama utspelade sig mitt framför våra ögon. Hur skulle detta sluta? Sopbilen hade dock både spade o sand så efter stund kunde den komma upp. Bärgningsbilen tog sig också upp efter många om och men. Men vem skulle ha hjälpt bärgningsbilen om den inte kommit upp???
Det händer spännande saker i Bringis oxå.

År 2007

Hej storebror, från mig som skriver insiktsfulla inlägg nästan aldrig. Låt dig inspireras av din storasyster och ge mig lite rosor.
Så här i slutet av detta år så får ni lite av det som hänt under året på Bringåsbloggen. Om Ni nu hade glömt!
Har klippt och klistrat så det kan ha blivit lite tokigt.


Janauri; tisdag den 15 januari
Heldag
Terje Dahl

Februari
Ingegärd Nu prövar jag det här för första gången.

Benke Fick äntligen svar från röntgen.
Nu börjar jag ana varför det är så
svårt å blogga.

Emma fyllde år

Mars
Benke: Var barnvakt till Lova ,tittade på Emil i Lönn sen fick vi iaf tyfis

Anders: Jag, en kamrat och hans bil har idag flyttat mina grejor till min nya lägenhet. Nu återstår det bara att packa upp allt. Vet inte riktigt hur jag ska fixa i skrubben/garderoben, har några lagerhyller jag inte vet hur jag ska placera. Vilket är lite synd eftersom jag då inte kan lägga undan grejor där.

Gunnar: Under transport av pinnar från Staffan på Backen till OSONS kyrktakspånsfabrik på Berget råkade en björk komma i vägen varvid en hastig avlastning inträffade. Björken, traktorn och föraren undkom utan skador.

April
Berit: Så efter en hel dags körande är man äntligen hemma i varma Helsingborg. Tittade på vädret på SVT och till min förtjusning så skall det bli sommarvärme till helgen. Det passar ju oss perfekt eftersom vi då skall flytta till vårt nua lilla hus. Känns sååå konstigt men skall bli rätt kul...
Roligast skall bli att fixa med Simons lilla rum.

Berit fyller också år

Maj:
Idag grattar vi först och främst Malin och tillökningen, sen kan vi gratta en 60-åring, Anita och sen Oskar som fyllde 30 och Anton!

Mattis Fridell 4130 gram 53 cm.Enligt moderns utsago gick allt bra.

Grattis Lova
Berget grattar.



Juni:
Benke: Idag vill jag hurra för min fru som fyller ett antal år idag,puss å kram Eva å HURRA HURRA HURRA HURRA.

Gunnar I dag har min hustru varit förlåvad i 27 år. Hon önskar sig ett guldkors men hon får nöja sig med att jag bedyrar henne min kärlek och hissar flaggan här uppe på Berget.

Gunnar: Familjen Olsson har varit i Venedig idag och gått över broar och åkt gondol under broar (det är många broar i Venedig!). Dom verkar ha det väldigt fint. Fick ett fint kort på Lisa i polen, som jag skall försöka få lasta ner från mobilen (när min pc och jag har slutat att "bråka").

Kurt: Efter som solen på Bringås plajan lyser me sin frånvaro styr ja kosan söder ut nu till min egen lilla bitar Monika

Juli
Anna: Nej, det blir inte mycket skrivande när man har semester. Det är ju så mycket annat som skall göras. Men vi lever och mår bra! I dag skall vi äta stor familjemiddag här i Bringåsen :)Grattis på namnsdagen Emma och Ingegärd (i dag är det Karin-dagen!)

Nej, det blir inte mycket skrivande när man har semester. Det är ju så mycket annat som skall göras. Men vi lever och mår bra! I dag skall vi äta stor familjemiddag här i Bringåsen :)Augusti

Anna: Grattis på födelsedagen bror (och morbror)!Kramar från oss i Vestby

Gunnar:

Eva: Vilken fantastisk helg! Jag har svårt att tänka mig att det finns bättre kusiner än mina någon annanstans! Tusen tack till Britt-Inger, Astrid och Kjell-Åke som med sin organisation satte ramarna för vår mycket lyckade kusinträff!

Lisa:Idag fyllde Farfar år igen. Vi har ätit tårta och bakelser i Lusthuset. Katten Èowyn har varit borta i över en vecka men kom glatt tillbaka idag.

September
Faster Karin i PerKarls avled i måndags i sviterna efter en stroke 89 år gammal. Begravningen blir i Kyrkås kyrka fredag 14 september.


Kusinbloggen öppnar



Oktober
Gunnar: Efter att ha hämtat sin älskade, som kommit med tåget 7:00 fredag morgon och under dagen packat släpvagnen full med gamla minnen, skuttar han hem till oss för en avskedsgryta. Som förrätt hade vi en potatisprovning, potatis från Hissingen, Kårböl och Bringåsen, ingen vann. Därpå kryddade jag anrättningen med en köttgryta som av någon anledning fastnade i Kurts svalj. Ingegärd ringde 112 och hjälp anlände

November
Gunnar: Nu har Kåre skruvat sönder sängen i Brunflo och därmed avslutat sitt och Lottas boende där och härmed välkomnas de till sitt liv på toppen

Lisa: jag kan inte att beskriva hur det kändes att kracha så som vi gjorde. vi är båda förbannat glada över att vi klarade oss så bra.Ha alltid bälte på i bilar och kör sakta då det är halt. och inte fort annars heller.och hanna det var verkligen inte ditt fel och inte pappas heller.jag älskar dej pappa,


Grattis Erica
Har du glömt hur ma n bloggar?

December

Kjellåke: Rosor till Gunnar