onsdag, april 02, 2008

Heja Anders!

Du får stående ovationer från oss i Tallstugan! Jösses vad du har hunnit göra mycket på bara några dagar! Det verkar vara roliga uppgifter blandat med lite mera allvar. Jag håller tummarna nu för att det ska gå bra i fortsättningen också. Ni fick ju beröm - och det sporrar naturligtvis. Det är bara att säga GRATTIS!
Go natt hälsar á gammfaster som också önskar att du kryar på dig!

Jag jobbar på

Hallå alla!

Har varit nere i Norrköping nästan en vecka nu. Det har hänt jätte mycket. I lördags hade vi som ska planera motaagningen av de nya studenterna, en teambuilding-helg vi var ute på en gård utanför Norrköping och skrev gyckel (sånger) och gruppkontrakt. På söndagen åkte vi tillbaka till stan ganska tidigt eftersom jag skulle spela in film med MTD-gruppen. Filmen ska visas på sittningen vi har den 10e. Norrköping var då smockat med djurgårdare. När jag kom till filminspelningen gjorde vi mina scener på några minuter. Detta eftersom en annan kille som också skulle vara med på dessa skulle iväg och titta på fotbollen. Efter filmandet åt vi pizza tillsammans och det var jätte gott.

Sedan på söndagkväll fortsatte vi (vi hade suttit någon timme på lördagen också) att förbereda vår muntlliga presentation som vi skulle ha nästföljande dag.

Glömde att jag på fredagen målade på ett lakan och spelade Risk för första gången.

På måndag gick vi upp tidigt för att träna på vårat framförande. När vi sedan genomfört våran presentation fick vi jättebra respons från den svenskalärare som var där. Det var roligt att vi fick beröm. För att fira att vi var helt klara med projektarbetet gick vi på stan och köpte en glass. Senare på kvällen var det ett möte.

På tisdagen drog AI-kursen igång, idag började Ljudtekniken. Men det märks knappt då den mesta energi går åt till att fixa inför Medieteknikdagarna nu 9-10 nästa vecka. Tråkigt nog har jag draigt på mig en förkylning som jag hoppas nått sin topp idag.

Framöver är det ännu mer som ska göras. Men det borde bli ganska lungt efter nästa vecka.

Lite om pappa Olle

Nu gick den varma solen i moln och då kan jag passa på att berätta lite vad som händer runt pappa . Idag fick jag se att det stod en obekant bil vid huset. Jag gick dit för att kolla. Det var Astrids dotter Iris (hon är 80 år) som hälsade på och bjöd på hembakta skorpor. För er som inte vet kan jag berätta att Astrid var pappas särbo under 25 år o som gick bort för några år sen.
Iris satt alldeles intill pappa och de tittade på alla fotografier som han har på köksbordet. Och pratade o berättade om vem korten föreställde. Han berättade också att jag flyttat hem till Tallstugan och att vi hade gjort så fint här. Kurt som bodde här tidigare hade flyttat till södra Sverige. Fick påminna honom att det var till Göteborg. Ja, just det svarade han.

Hemtjänsten kom också och hade med sig en dam från hörcentralen. Hon ville att pappa skulle försöka använda de hörlurar med mikrofon han fick för 5 år sen, men som då åkte av lika fort som han fick på dem. Hon försökte motivera honom med att det skulle vara lättare för honom i kontakten med omvärlden. Att han inte skulle behöva bli så ensam. Jag fyllde på att eftersom jag upplever honom som mycket piggare nu och han vill prata så skulle det vara jättebra om han hörde lite bättre. Vi får hjälpas åt att peppa honom - hemtjänsten ska göra det också.
Jag berättade för pappa att ´n Ante i Sjör hade gått bort och visade honom annonsen. Undrade om han kände igen Ante och han svarade att naturligtvis gjorde han det. De hade ju lagt ut många nät tillsammans i Mosjön.
Det var det jag ville berätta.

Flugor, spindlar, mygg(?)....

... och andra kryp. Ja, nu har dom kommit och parkerat på altanen. Och det är väl ett bevis på att våren verkligen har kommit till oss på Berget. Solen strålar o det är lugnt o fridfullt. Framför bron har vi redan ett stort område med barmark o de stora snöhögarna blir mindre och mindre för var dag. Dagen har blivit 8 tim och 58 min längre sedan vintersolståndet.

Så läser jag i ÖP att bakterier trivs på datans tangentbord - det myllrar av fyra gånger så mycket bakterier som toasitsen! Om man inte blir fri från förkylningen kan det bero på det. Och i TV:s städprogram rekommenderas vi göra rent toan varje dag!

Kjella nu får du sträcka på dig å Caremas vägnar: Vårdföretaget Carema som driver vård och omsorg i Norden o driver ett antal boenden i Ösd´s kommun, uppmärksammas för att demensboendet på Vickervägen i Odensala får högsta betyg, fem av fem, vad gäller delaktighet, personaltäthet, självständighet, mat o ledning, av alla äldreboenden i vår kommun. Detta enl Socialstyrelsens äldreguide. "Friheten är det bästa och omgivningen överhuvudtaget" säger en boende. Det är väl roligt att ett äldreboende får positiv kritik - det är ju för det mesta tvärt om. Artikeln står i tisdagens ÖP.

Slutar med att citera Nalle Puh: Om man inte vet var man ska, är det ingen idé att skynda sig. Man vet ändå inte när man kommer fram. Han är klok den lille nallen!