lördag, april 12, 2008

Läsvärt


Rekommenderar

Jag har nyss varit in och läst Eva Sundins, f d Larsson, blogg. Eva är dotter till Anna-Britta o Nils och driver idag Galleri Tängtorpet som ligger en bit utanför Östersund, på vägen till Åre. Våra familjer umgicks ju mycket på 1950-60-70 talen och de bodde då i Åskott. Eva o hennes föräldrar finns ju med på flera av fotona som Gunnar lagt in i vår blogg. Hennes pappa Nils, är 90 år idag men mamma Anna-Britta är bortgången sedan några år. Jag kan verkligen rekommendera Tängtorpet, hon har så himla gott hembakat bröd som hon serverar i sitt gamla mysiga torpkök med vespis. En utmärkt oas att känna lugn och ro i! Hennes blogg finns på http://www.op.se/parser.php?level1=159&use=module:Blog&view=viewBlog&blogId=135&wide=1.

Nej, nästa gång kommer jag inte att ge mig! Jag var alldeles för trött igår efter jobbet så jag orkade inte stå på mig. Ville att vi skulle köpa lite gott kaffebröd så vi hade till idag på morgonen (min tanke). Kåre sa att det kan vi väl göra när vi handlar på lördag - idag alltså. Fast jag vet av erfarenhet att då blir det till fikat på eftermiddagen/kvällen. Nu är kl kvart över ett o vi har fortfarande inte kommit iväg till stan. Jag frågade nyss om vi inte hade något kaffebröd - jag ville bara se Kåres min. Han svarade o log: om vi köpt brödet igår hade det varit gammalt idag - köper vi nu får vi det färskt! Ja,vad ska man säga!! Varför ska man alltid låta andra bestämma när det gäller så viktiga saker?? Nu går vi till bilen i allafall.

Tack Anna ...

... för vårblommorna! Vi behöver dom här uppe i snöiga nord. Mina små penséer som jag har på bron, hade frusit härom natten, men efter att de fått stå inne en stund så kvicknade dom till igen. Så idag sätter jag ut dem igen.

Anna - tyvärr så kan jag varken måla, tapetsera eller kakla. Måla golv- o fönsterlister kan jag men för övrigt är det dåligt med kunskapen/tålamodet. Men jag har upptäckt att det finns så många andra som kan, så det ordnar sig alltid. Och jag är övertygad om att det inte dröjer många veckor förrän du bloggar o talar om att nu är allt klart. Så jag säger bara hej o hå, håller tummarna och hoppas det går bra med flytten.

Kurre - men vilket trist/enahanda liv du för där nere i Götet! Kan inte tänka mig att du tvättar hela dagarna? Har du inga tankar/funderingar etc att delge oss? Behöver ju inte vara så märkvärdigt.

Berith o Benke - jag tolkar det som att ni kan komma till Berget nästa helg. Vi säger på lördag då. Om det passar för dig Berith så kan ju Kåre hämta upp dig på jobbet på fredag. Så slipper du mödan att valla skidorna! Och Benke - Gunnar putsade fönstren i höstas så det behövs kanske inte, men det finns andra arbetsuppgifter.

Ett tips för er som har lite tid på lördag fm - Melodikrysset kl 10.00 på radion eller nätet.