tisdag, juli 20, 2010

Småtterier från Berget igen

Ja du Benke, det är lite stilltje med skrivandet så här under sommaren/semestrarna. Märker det på facebook oxå. Här på Berget ser man det tydligt. Hela familjen (inte Ingegärd som jobbar)O`sons t ex är uppe i Alanäs.
Emma kom igår natt fr Norge, sov en stund innan hon åkte vidare. Hon och Hanna ska baka tunnbröd idag.
Kurt jobbar på sitt hus och Monika har slut på sin semester.
Kåre jobbar oxå och han har bara denna veckan o nästa kvar som vaktmästare i Brunflo. Vad fort fem veckor går.
När vi firat Hemvändardagen här på bygdegården den 31:a åker vi på en liten "semestertur" igen. Norröver (Norrland är bäst)denna gång, blir förmodligen Timrå först eftersom Ralle flyttar dit nästa vecka. Sen till Piteå o Noliamässan - kan dock inte köpa en massa saker denna gång, pensionen räcker inte till det. Går ju bra att bara titta, det är mycket sevärt. Efter det åker vi Silvervägen upp till Tärnaby o ner genom Norge kanske. Ev besök i Snåsa, vi får se. Tar dagen som den kommer.
Den 21:a aug ska vi ner till Uppsala o fira kusin Eva som har fest på Norrlands nation. Ser verkligen fram mot det.
Nu på lördag ska vi på bröllop i Myssjö kyrka med efterföljande fest på Persåsens.
Kåre blev för länge sen tillfrågad av blivande bruden (vi bodde grannar i Brunflo) om han ville vara toastmaster på bröllopet. Så nu ska han + några till vara det.
Vi har hyrt en husvagnsplats i Myrviken så det ska vara nära hem.
I helgen som var hade vi besök av våra vänner fr Piteå. Alltid lika trevligt att träffas.
Så fick jag världens överraskning på lörd em - en bil stannar här utanför - jag står i köket för att göra i ordning middagen. Hör att någon frågar efter Lotta så jag går ut för att se vem det är. Tror jag ser fel men det är Monika o Lennart fr Upplands Väsby. De är uppe o hälsar på en bekant i Brunflo. Jag blev naturligtvis jätteglad för det är länge sen vi träffades, minst 10 år sen. Lennart är kusin med Roland så därför har de hälsat på i Edinge många gånger.
Senare på kvällen gick vi över till bygdegården där det var uppträdande o dans till Kentucky´s. Några ungdomar hade ordnat med festen, gjort mackor o bakat bullar till fikat. Tyvärr så var det bara mellan 25-30 pers som kom!!! Det är så synd att folk inte kommer. Visserligen semestrar och så men i allafall. Det hade annonserats i tidningen, lappar i brevlådorna o på anslagstavlor runt om. Verkligen synd om ungdomarna som fixat.
Nu slutar jag med en rapport fr gamla kyrkan. Var kyrkvärd där i söndags, gudstjänst med dop. Två små mysiga o glada killar döptes. En var barnbarn till Håkan Olofsson i Kläppe.
PS Jag tog bilen alldeles ensam o var ute på en övningstur. Det gick bra.
Många hälsningar till alla bloggläsare