måndag, juni 23, 2008

Det finns faktiskt en....

.... värld utanför Berget, Bringåsen också! Har upptäckt det på vår fantastiska Italienresa. Det tar några dar att landa, samla ihop alla nya intryck och när jag gjort det återkommer jag med en utförligare rapport. Förstår att ni saknat mina inlägg!
Ha det bra så länge och ciao, ciao!

Grattis Berit!

Grattis till det fasta jobbet i hemtjänsten! Låter ju lite jobbigt med att inte få någon semester men Du får se fram emot nästa sommar.
Kram Storebror

Gammalt o nytt

Glad sommar önskas alla bloggare.
Nu är det den tiden på året då de flesta ska ha eller nyss har haft sin semester. Själv tillträder jag min nya fasta tjänst som vårdare inom hemtjänsten här i Bergets södra dalgång. Har ju arbetat heltid på Frösö LVM-hem sedan januari så midsommarhelgen var välkommen. Den innebar en extra dag ledigt. På Frösön har jag gallrat klientarkivet. Jag har bladat igenom ca 1600 personakter innehållande allt från 1 till ca 30 inskrivningar. Varteviga papper har jag tagit i och sorterat i kronologisk ordning. Är inte klar med det än så jag får ta mina lediga dagar på hemtjänsten för att slutföra det arbetet. Ingen vila här inte.

Januari - april förflöt ganska lugnt, bladade papper från morgon till kväll, nya glasögon, började hos tandläkaren, fyllde år, jobba extra i hemtjänsten och så var det påsk.
I maj brakade det loss. Bladade fortfarande papper hela dagarna dessutom var det sömnad av balklänning, Bertils fest, Frösö LVM-hems vårfest, bingopremiär på Vitgården, ett flertal sjukhusbesök för röntgen av mitt huvud och mina halsartärer, blodtryckskontroller, konfirmation, konsert "Ett himla liv", servering av kroppkakor och ta hand om Christian som kom hem från London på besök. Det börjar kännas mycke nu. Början på juni var inte lugnare. Bladade papper på Frösön, undrade hur jag skulle kunna vara på två studentfester samma dag och tid, köpa bröllopskläder för att kunna gå på bröllop och planera för skånefamiljens hemkomst. Erica , Fredrik och Simon skulle gästa mig en hel vecka.

Nu känns det som om en semester skulle vara välkommen men tyvärr, så blir det inte. Idag kl 16.30 tillträder jag alltså min nya fasta heltidstjänst. Det innebär att jag jobbar fram till i augusti för att då sätta mig på skolbänken och utbilda mig till undersköterska. Det ska bli kul. Få se nu....väska, bänkpapper, penna, sudd och linjal....:-)))
Då får jag ju jullov tror ni. Nä nä, då får jag gå in på hemtjänsten och jobba. Ingen julledighet här inte. Det innebär att jag nog inte kan ha någon semester förrän nästa sommar.
Har jag tur, och då menar jag tur, så har jag ledigt vecka 30 och 31 i år men jag har inte fått bekräftelse på det än så håll tummarna.

Det var lite smått och gott från Bergets sydsida. Ha det nu så skönt i sommar både ni som jobbar och ni som har semester.

Kram till er alla