torsdag, september 24, 2009

Mina löständer och jag, dokusåpa i 10 delar.....

... känns det som. Nu kommer 3:e delen. Ni som känner mig vet ju att det inte är någon hemlighet med mina tänder. Orkar helt enkelt inte gömma mig. Trots det så känns vissa dagar alldeles för j-iga medan jag andra dagar bara kan skratta åt eländet men nu känner jag ett behov att få skriva av mig. Önskar att jag bodde i Italien eller något annat land där det är "fint" att vara utan tänder. Och hur många gånger har jag inte fnissat/skrattat åt tandlösa gummor/gubbar. Ger några exempel på hur det kan vara (de som inte orkar läsa behöver inte). Har för tillfället en provisorisk protes i överkäken men innan jag byter den måste jag dra ut 3 st tänder mitt fram (varav en redan sitter löst)i underkäken för att göra en delprotes där. Innan det måste tandköttet få läka. Och sedan göra ett avtryck för den nya. Detta skulle jag ha gjort redan i maj månad men jag insåg då att jag inte ville gå utan tänder i nederkäken. Det var ju studentexamen, semester i Skåne, 50-årskalas, mycket främmande i somras, nu bröllop, visning av kläder i Stockholm och här hemma förstås. Vill man köpa kläder av en tandlös gumma???
Så är läget nu och jag har bokat in den 13/10 för att dra ut de 3.
När jag (o Kåre) skrattar åt eländet kan det te sig så här: Ibland gör protesen så ont, jag känner igen smak - plastgom, kan inte äta ordentligt och den sitter löst. Måste ta ur den då med det resultatet att jag kan lägga den här o där. Och när jag glömt var den ligger måste jag fråga Kåre om han vet det eller så måste jag be honom påminna mig om att sätta i tänderna innan vi träffar folk. Den syns inte så väl - försöker gömma den lite! Han är så tålmodig min lille gubbe. Och att lägga löständerna bredvid tallriken när man äter har jag ett gammalt minne från när vi hälsade på några äldre människor. Jag tyckte det var så äckligt och kunde själv inte äta. Visserligen ligger inte mina på bordet när vi äter. Ja, hur det kan vara. Hoppas också att jag "skrämt upp" några med mina erfarenheter. GÅ TILL TANDLÄKAREN MEDAN TID ÄR OCH LÅT DET VARA OBEHAGLIGT EN LITEN STUND. OCH SIST MEN INTE MINST, SLIPPA BETALA EN MASSA PENGAR I ONÖDAN!!!

Just nu ser jag några av gårdens kattor och hunden Doris här utanför. Kattorna vill ha mat kanske? Doris "bantar" så inget extra till henne.
Och jag ska göra köttfärssoppa "à la Anders Hansson". Den är jättegod. Han bjöd på den efter att vi plockat potatis. Det är faktiskt trevligt att träffas i perlannan. Kan rekommendera det trots att ryggen inte håller riktigt. Man kan ju vila emellanåt.
Nej, Ha dé bra