onsdag, maj 04, 2011

Påväg upp till Jämtland igen!

Om 2 timmar kliver jag på tåget till Ösd och kommer fram imorgon 05.57. Det var bara 10 dagar sedan vi åkte därifrån efter en härlig Påsk och bara 1 månad till nästa planerade besök -men Arons plötsliga och tidiga ankomst fick mig att genast boka biljetter för att åka upp en gång emellan. Jag längtar!!!

Sitter i Gbg nu och har jobbat på vetenskapsfestivalen här i 2 dagar. Jag och en kollega har hållit workshops för skolungdomar på temat artbildning och evolution. Här är det full vår -alla träd har slagit ut, körsbärsträden blommar och det är fantastiskt fint som bara Göteborg kan vara på våren! Vi får ser vad som hänt i Jämtland på 10 dagar. Vädret ser iallafall ganska lovande ut inför helgen. Åker hem igen på söndag kväll så jag får 4 dagar med mina fina syskonbarn!

Sjukrapport från södra dalgången

Vintern är över och det har hänt en hel del. Jag har gått sjukskriven 25 % hela tiden för min kropp kräver inte så mycket arbete. Våren kom och då började hjärtat (kärlkrampen) krångla så jag hamnade på sjukan och en flygtur till Umeå för röntgen. Den visade inga fel. Jag är som en tonåring i mina blodkärl säger läkaren. Jag fick en kramp under rtg-undersökningen så nu är det fastställt att min angina är spasmutlöst. Jag har fått ny medicin och ska förhoppningsvis må bättre på den. Blev sjukskriven heltid för att kunna promenera och fresta på hjärtat lite. Det gick inge bra. Jag fick ont i mina höftleder. Det var bara att gå till dr igen. Han konstaterade att jag har inflammation i slemsäckarna på båda sidor så nu är jag hemma och vilar mig i väntan på kortisoninjektioner och är sjukskriven maj månad ut.
Dessutom så har jag fått veta att jag har psoriasis. Utslagen ska smörjas morgon och kväll.
I höstas fick jag en remiss ang viktminskningsop. Jag ska få göra en gastric bypas operation vecka 20. Jag har därför börjat dricka modifast måltidsersättning, 4 påsar/dag. Det är allt jag får äta nu fram till operationen.
Ja det var min vintervår, mycket sjukdom men jag ser fram mot sommaren med lättare kropp.
Ha det bra alla bloggare och kram till er alla.

Det var bättre förr.

1988-05-04

2011-05-04