torsdag, maj 14, 2009

bobby on the moon


hejsan. jag sitter på skolan och har en dator uppgift igen. ska göra ett spel om en pojke som heter bobby och som bor på månen.
det är ganska kul eftersom det mest är att rita och sätta ihop film.
i mina andra ämnen är det mer plugg. på fredag är det nationella prov i matte c. senaste dagarna är plugga matte allt man kunnat tänka på.

Rapport från Berget

Först av allt vill jag berätta om läget för Berith. Hon ligger sedan ett par dagar på sjukhuset här i Östersund. Hon fick ont i bröstet igen och eftersom hon inte fick så bra effekt av den medicin hon fått så fick hon rådet att åka till sjukhuset igen.
Där får hon smärtstillande och man håller koll på blodtryck, EKG m m. Även igår fick hon ont. Men hon är ju i trygga händer och får all den hjälp hon behöver. Hon blir naturligtvis orolig när hon får ont och innan medicinen hunnit verka. Det tar väl ett tag innan man riktigt vågar lita på att den hjälper. Jag ska ringa henne lite senare idag och Ingegärd ska hälsa på henne och lämna lite lektyr så att hon har lite sysselsättning - om hon inte får åka hem förstås. Och om hon tycker det känns oroligt att vara ensam hemma så här i början, så får hon komma hit till oss och vara här tills det känns bättre.

Igår var det den traditionella Kroppkakedagen här på Bygdegården. Det såg ut som parkeringen på IKEA av alla bilar som kom. 310 st gäster var det. Jag var där och hjälpte till att serva med kroppkakor, rårivna morötter, lingonsylt, klappgröt och riktig "äcklig" komjölk - sån mjölk vi fick här hemma när vi var barn. Vi ungar bad mamma att hon skulle köpa riktig mjölk i stan - inte komjölk alltså!
Efteråt blev det kaffe med hembakta rullrån. Helen, som är 80+, hade ensam gjort ca 700 kroppkakor. Igår stog hon vid spisen i ca 3-4 tim och värmde kakorna i 4 stora kastruller. Undrar var hon får orken ifrån. Jag var helt slut när jag kom hem och benen värkte som tusan, men roligt var det. Kan oxå berätta att mitt uppe i all kaos så blev det strömlöst i köket under en halvtimma ca. Ingenting fungerade då och det blev ännu "kaosigare". Inte kunna diska, brygga kaffe o s v.

Om det är någon som tror att mitt tandelände är slut, tror alldeles fel. Var hos tandläkaren och vi bestämde att jag ska få en hel protes i överkäken. I nederkäken har jag 2 st tänder som sitter löst och där blir det en liten brygga. Det värsta med det är att jag får ha en lucka i nederkäken medan tandköttet läker efter att tagit bort de 2. Jag får ta det - har definitivt inte råd med att göra tandimplantat (kostar ca 66 000 kr). Alternativet med protes kostar ca 12 000 kr (mycket pengar även det för en liten pensionär). Och då vill jag bara än en gång säga till alla som har sina egna tänder kvar - VAR RÄDDA OM DEM - de är de enda ni har!!

Det är också ett riktigt väderelände här. Kallt och blåsigt i flera dagar. Usch, usch!!
Nu är det frukosttime.

PS till dig Malin - jag kommer att sakna ditt bloggande! Bara så du vet!