fredag, februari 01, 2008

På væg mot de trettio


Med solen i øgonen rattande Peugeotten vende jag kosan søderut før att øverraska och fira Anna. På vægen lastade jag Maria, Annas værna moder, och hennes fyra kubikmeterspackning, fick sitta med ratten kletad mot magen hela vægen. Væglaget var bra tills vi kom till Torsby och nærmade oss grænsen, då blev det moddit och lappvantar yrde sen hela vægen till Peppersta. Terje som viste om vår ankomst kokade så mycke kaffe så att Anna anade Ugglor. Nu sitter vi och invæntar den stora dagen.

Hælsningar från Norge å Peppersta Vestby

P.S. enligt denna Norskskadade dator ær alla ord felstavade.

YNGLINGEN

KÅRE Gratuleras även av oss på Frösön såklart :o) :o) :o)

GRATTIS

Kåre min vän,se nu till å få en fin dag,,kram på er allihop

Övning i sparkåkning

Men först Kjellåke: Jag kan tydligt höra de där kråkorna och deras speciella "hurra-hurrande".
Nu har jag varit ute och åkt spark - det är väl så där 40 år sen sist. Trodde inte det skulle gå så fort i lilla backen vid verkstan eftersom det kommit nysnö som säkert dämpade farten lite -men det gjorde det inte! Och jag kan ju se mig själv krampaktigt hållande i handtaget på sparken, vinglande hit o dit och livrädd för att ett gruskorn skulle göra att det tog tvärstopp och vad kunde då ha hänt? Eller att jag skulle styra av vägen (sparken ville gå åt ett annat håll) och bli liggandes i någon snödriva. Jag med min förbaskade otur ibland. Men det gick bra.
Jag gjorde pappa glad idag också - han hade bett mig köpa en ny rakapparat. Undrade om vi inte skulle försöka laga den gamla i stället - den hade bara 2 år på nacken. Nej, sa han bestämt, du ska köpa en ny. Frågade hur mycket den fick kosta (de går väl på ca 1500-2000). Prata med Gunnar om pengar sa pappa. Jag handlade och i morse fick han provraka sig. Och det var en nöjd pappa som kändes alldeles slät o fin på hakan igen. Ibland behövs det så lite för att göra någon glad!
Ikväll får vi lite middagsfrämmande eftersom Kåre fyller 63 år idag (oj vilken gammal gubbe jag har). Tårtan står redan i kylskåpet.
Hej då!

Grattis Kåre och Anna!

Ni ska inte hurra som jag utan Ni ska hurra som kråkorna;
Huurrra, huurrra, huurrra, huurrra (ska uttalas med skårr i rösten!)

Vi gratulerar Bergetbon Kåre på födelsedagen



Här tillsammans med Mira om jag inte har blandat i hop namnen på mina kusinbarn.