fredag, november 27, 2009

J u l s t r e s s......

...har även drabbat byggherrarna här i byn verkar det som. Gunnar har ju lagt ut foton tidigare. Vid min promenad bort mot kyrkan kunde jag konstatera att det sprängs vid "Backmans" - vårt lilla hus skakar - grävs för vägar bl a, borras, spikas, körs grus o jord, dras ledningar hit o dit och har Kurt o Monica tur nu, så är Jämtkraft ute o fixar med elen till deras hus. Och långa tradare dyker plötsligt upp lastade med husdelar. Fortsätter det i den här takten så är Bringis ingen sovstad längre. Jag tycker det är jättekul att det rör på sig. Vi måste tänka på framtiden!
Ser också att man på många ställen förberett inför advent med utomhusgranar och ljusstakar. Bara att tända när det blir mörkt. Killarna på mc-klubben Random har också satt ljusstakar i fönstren (ja och varför skulle dom inte göra det)?
Kurt började så smått med adventsstökande i går kväll. Såg att det kommit upp julstjärnor, stakar och röda gardiner. Ljusslingor av alla de slag runt dörrkarmen och på bron. En liten blinkande inomhusgran. Och utegranen stod också på plats. När jag gick in med dagens post höll han på att göra slutfinishen, torka golven inför helgen. Så när vi andra stressar runt och letar våra adventssaker kan han sitta där i soffan och må. Och det är nu som jag känner lite extra stress - ja han framkallar faktiskt det - för jag har inte städat eller gjort något annat heller. Nu hoppas jag att det ska komma en liten tomtegubbe med granen, ljusen ska redan sitta i - för det klarar inte jag o Kåre att göra utan att bli irriterade på varann och resultatet blir att våra ljus sitter lite hipp som happ - och sätta upp den här vid stugknuten där det är lite mörkt. Det är det viktigaste känns det som.
Nej, nu ska jag läsa ÖP:n

PS undrar hur det är med Stäket- o Solnafolket som går i väntans tider. Snart är det tid för Charlies lilla syskon att se dagens ljus.
Hoppas att ni inte har några flunsor eller så. Att ni har vaccinerat er! Att ni mår bra!