fredag, april 17, 2009

Farväl till faster Mia

Idag tog vi farväl av faster Mia i Kyrkås kyrka. Det var ett ljust och vackert avsked. Ungefär lika många gäster som var med på pappa Olle´s begravning. Alla minns faster Mia som en gästfri, omtänksam och engagerad kvinna. Jag tänkte på när jag efter julen för tre år sen skulle åka till Örebro och träffade Karin (Mia´s barnbarn)på stationen. Frågade hur det var med faster Mia och fick då veta att hon var i full färd med att planera för sitt 90-årskalas hon skulle ha i mars. Det är väl en bra bild av faster Mia som gillade att samla sina nära och kära omkring sig. Jag minns julkalasen i salen och middagarna runt det stora köksbordet.

ÖP 2009-04-09 Klicka på bilden eller zoma längst ner till höger

Tussilago m m


Tänkte åka med bussen in till stan igår, men den susade bara förbi 3 min för tidigt. Och jag hade inte hunnit ända fram. Hade väl inte gjort något om det hade gått en buss om en halvtim eller så men tyvärr är det inte så många avgångar/dag. Jag fick vända och gå hem igen och det var då jag fick syn på de första tussilagona i dikeskanten.
Då kändes lite att våren kommit men idag blåser det kallt som tusan.
Isabell Bergkvist från Holmen var nyss in och berättade att nu hade den första ren-transporten gått från Branamyra till Holmen. De hade varit i gång redan kl 06.00 i morse och varit på plats. Det luktade så gott av rök från henne för de hade tänt upp eld och grillat korv. Nu är det bara en transport kvar som ska gå vid 13-tiden. Samepojkarna flyttar oxå ut från huset de bott i.
Hör att Doris o Emma är utanför så nu slutar jag skriva.