lördag, april 24, 2010

Hjälp




Vi behöver en ny Friggebod! Tänk vad den "härliga" vintern kan ställa till med. Jag har en scooter till salu. Garanterad vinterförvarad inomhus. Budgivning, lägsta pris just nu 4 papp.

Kjellåke

Vårtecken

Här på Berget ser vi äntligen många olika vårtecken: Gunnar eldar i grilltunnan och städar Lusthuset. Grillning i eftermiddag förstås. På vägen nedanför passerade nyss n`Gösta Persa i sin "nyblankpolerade" T-ford. Runt husknuten har de första blåsipporna o tussilagona kommit. På åkern spankulerar 4 st tranor tillsammans med ett par spovar. På bron står o hänger blomkrukor med penséer. Jag har räfsat bort lite gammalt löv. Snöfläckarna blir mindre o mindre o över allt detta skiner moder sol. Så skönt att den långdragna vintern har gett med sig! Trevlig helg till alla hälsar vi på Berget.

Käre Benke

Med tanke på min ålder och stelhet så överlåter jag härmed buggen till eder, detta beslut
har jag fattat med tanke på eder kunskap och det stora förtroende jag har glädjen
att få innehava och med respekt och tillgivenhet vårda ömt.
Men batterierna ska jag nog klara av att ladda, gör jag inte det så ringer
jag till eder för en inte alltför utdragen och långvarig rådgivning. Mvh.. eder tillgivne
och trogne vän Limen

Tack Ammi

Du raderade Lotta som mor till Patrik vilket jag tror var en misstag???? bortsett från det är du den enda som får detta träds grenar att växa. KRAMAR till dej för de. Men dom på fisbok Benke å Malin, det fattas barn och fäder. Å Jåjje hjälp mig med dina syskonbarn mm. och ni andra som råkat slita er från fisbocken å tittar in på Bergets sida för folk på och runt om, kolla datum mm. detta är en del av historien vi ska lämna efter oss låt inte nån siffra bli fel.
Nu finns det några såkallade, ( "familj med" ) tex Ammi, som åsså har föräldrar, syskon mm. Det finns inte plats för dom grenarna på detta lilla blad men i släktboken finns det plats, jag vill att dom ska va me så mejla mej med far till åsv. Jag jobbar vidare med att lägga in O.H. Olssons sida av släkten i boken och om du är intreserad av resultatet så mejla eller komentera.

Vill ni se hur Rejdar (som antagligen glömt bort sitt inlogg) är släkt med Jåjje (Jan Åke Jonsson) som inte kan se filmen om renflytten från Brana pga. uppkopplingen till (mig = nätet) är någåt segt där nere i Holmen. Klicka på denna länk så får du veta och när du är där,      rätta dom fel du hittar och lägg till dom som fattas. Inte dom fel som fattas utan personer, folk, släktingar, datum, mm. mm.