söndag, mars 16, 2008

Gott, gotti, gott, gott


Den här veckans rosor vill jag ge till Lisa och Ingegerd.
Till Lisa för att hon gjorde en sån go tårta till pappa Gunnars födelsedagskalas. Hon hittar på och gör så fina dekorationer.
Och till Ingegerd för att hon bakar så himla gott mjukpickebröd. Det har hon och hennes kamrat Sigrun gjort idag och jag och Kåre blev så glada över att få smaka. Vi gjorde oss några riktiga stutar med messmör!Och jag kan faktiskt påstå att de bakar det godaste brödet här i Jämtland. Jo då, det är faktiskt sant!
Tack, Tack!

Det skulle typ inte..

.. göra det minsta ont att träffa min yngsta morbror, han som bjuder på sig, och hans fru-sambo som jag inte sett sen jag var just fyllda 10, nu när jag kommer upp till påsk..!!! :O) Kommer det att vara möjligt måntro!?

Vidare så orkar jag knappt berätta längre att jag varit på hockey i helgen, så jag tror att jag berättar att städdjävulen flygit i mig idag istället.. :O) Så städvillig har jag nog inte varit sen sist.. Men nu är det fint här, och rent, och.. ja ja, förnstrena har jag inte tagit än, och idag när solen skiner borde jag nog ha börjat med dem.. Men nu är det för sent.. Djälvulen har dragit sin kos.. Så nu är det träning och lite mat som gäller.. Och längtar efter att grabbarna ska komma gör jag ju förstås, men det dröjer än, Rasmus spelar semifinal just i skrivande stund, och om det går som det ska så är det final kl 17:00. Tyvärr är han i Hammarö utanför Karlstad, och jag orkade inte åka dit idag igen, var där igår.. Så jag har äntligen fått sitta och titta på Linus i lugn och ro idag, de spelade oavgjort så de fortsätter att hålla oss nervösa innan de säkrar sin plats i BJ-elit.
Ha ha.. jag orkade skriva om hockey iaf.. Hmmm.. Man kan nog kallas för hockeynörd.. Fast det är jag så gärna..
Ser fram mot att få komma upp några dagar till Berget, hade tänkt att sitta i mammsens soffa och äta ägg.. :O) Och kanske träffa min yngsta morbror.. :O)
Kram så länge, Mia

Retro


Bjuder på mej själv idag :o)

Glad Påsk!!

kanske lite tidigt att säga, men med tanke på min bloggfrekvens så är det bäst att passa på och säga det nu. Sitter och försöker ladda upp för de sista 4 dagarna i Norrköping innan jag äntligen får åka hem, har haft hemlängtan i 2 veckor nu. Längtar till Alanäset och att då sitta ute på verandan och titta på snön, sola och grilla korv, det är i alla fall det jag hoppas på att jag få göra i påsk. Vem tar på sig ansvaret att fixa sol?


Kram Emma

Nej nu är det lite.......

.....nyhetstorka på bloggen igen och det måste jag göra något åt. Kan berätta att jag nyss ätit frukost och satt då och tittade ut genom köksfönstret och filosoferade. Längs med hela altantaket sitter en markis av snö med fransar av istappar som hänger ner, ja det ser precis så ut. Har funderat på att jag ser så mycket av naturen som jag inte sett förut. Känns nästan som jag gått i en tunnel och inte sett vare sig människor eller det som finns runt om. Jag har nog sett, men inte haft tid att reflektera så mycket. Det gör ju att det känns som det hänt mycket på en dag och att tiden springer iväg.
I fredags var vi hos Gunnar o Ingegerd och åt födelsedagsmiddag. Ingegerds föräldrar var där också. Vi fick älgstek med en jättegod sås helt efter Gunnars eget recept. Lisa hade bakat tårta som hon garnerat så fint med vindruvor, nonstop och annat gott. Ja, mmmmmm.........
Igår kväll var det skyttefest på bygdegården och där serverades exotisk planka men det var jämtländsk plommonspäckad fläskkarré och rostbiff med potatisgratäng också bland olika frukter och ostar med kex. Ca 80 vuxna o barn. Men det var en ganska stillsam tillställning - vi var hemma vid 22-tiden.
Nu ska vi åka in till stan o påskhandla lite. Jag planerar att baka bullar i morgon om lusten infinner sig. Ha de!