lördag, januari 19, 2008

Min tyske vän i Ottsjö

brukar roa oss på frukost rasten.Oklart vart han gick i skola men han kan hantera sina verktyg:o).

En liten

justering av receptet är på sin plats det lyder som följer mer vitlök mer cayennepeppar låt puttra en timme.tänkte nu ge mej ikast med dom 6-7.Imorgon ere dags för innebandy igen FIF möter Spöland välkommna kl 16.00 till sporthallen i Östersund å bli underhållna i två timmar för 40 spänn,billigt å kul att se på:o)

MMMMMMM va gott


Ett litet recept på dagens smalmat tänkte jag bjuda på nu.Jag tycker det är en fantastisk mat rätt för oss lätt överviktiga som inte ballar ur för en godare middag(ska själv ha detta på mitt köksbord i em).Nåväl (konstpaus) då åker vi : 1,5 kg fläskfile läggs i en marinad på förmiddan bestående av 4 dl olja av valfri sort helst inte motor,en msk cayennepeppar,salt,en halv vitlök.När det börjar mörkna ute bryn köttet lägg i gryta +två buljongtärningar+4dl grädde av bättre sort,låt puttra i 40 min.Till detta har vi pommes och bea(närmaste recept i en kokbok nära dej)snåla inte med smöret jag brukar ha 150 gram minst.Toppa sedan detta med levande ljus linneservetter å trevligt sällskap tex fam,och HOF.Avsluta med 6-7 burkar HOF sjunk ner i TVsoffan å inse att du mår gigantiskt bra.Smaklig spis :o)

23 januari

Har du glömt Christian då? Saknar honom i listan.

Nä. Han står överst. (osons kommentar)

NEGATIVT OCH POSITIVT

NEGATIVT
Utan nikotin, karl, pengar, bil, telefon och gott humör. Kan det bli sämre. Slut på deppigheterna.
POSITIVT
Jobb: Jag har börjat jobba på Frösön nu och får vara där till i sommar ngn gång. Skitbra!! Kan lägga titeln "arkivkonsult" till meritlistan.
Rökning: Har slutat röka. UTAN KONTRAKT så nu är jag nästan NIKOTINFRI. Har som mål att vara det från 1:a februari. Hur går det med KÅ:s "slutarökakontrakt" ? Skrev någon under? Vill gärna veta hur det går.
Syn: Med Erica och Fredriks hjälp har jag nu nya glasögon. Dom är värda veckans ros för det. PUSS o KRAM till er båda. Jättehäftiga med rödlila bågar.
På tisdag ska jag på ögonmottagningen för undersökning. Jag ska åtgärda ögonlocken.
Renovering: Min renovering av vardagsrummet är nästan klar. Med lite hjälp av mina yngre bröder så ska det väl bli klart nu innan sommaren. Man ska inte stressa. Med lite tur så får jag även klart sovrummet som påbörjades för ca 3 år sedan. Som sagts tidigare ; man ska inte stressa.
Övrigt: I kväll ska jag på 50-årsfest. Det är Ericas och Christians faster/tante som jubilerar.

I morgon är det knytmiddag här. Några av mina arb kamrater på Frösön kommer hit och dom har maten med sig. Jag bidrar med bord, stolar, porslin, glas och bestick.

Till Denim Demon: Jättekul att det går bra för era jeans oavsett om det är Anna-Britts eller Gunnars tvätt. Visst blir man lite avundsjuk men det överlever jag. Det som är svårare att klara av är att jag inte får gå omkring och stoltsera i en röd DD T-shirt. Hur gör jag för att få tag på en? Fanns inte (i julas) att köpa i Solobutiken, Väla köpcenter i Helsingborg. HJÄLP MIG!!!!!

Detta var en liten rapport från Bergets södra dalgång.
Puss, kram och dagens ros varje dag till alla bloggare (ingen nämnd och ingen glömd) för att Ni är dom ni är.