lördag, mars 28, 2009

En stolt gammalfaster på Berget...

... också! Otroligt bra Anders!
Kramar till dig!
PS till dig Emma - du har andra förmågor! Glöm inte det!

En stolt storasyster till :)

Det där var grymt bra broren!!!!! :)

Stolt storasyster!!

Hur coolt som helst Broren!! :) Önskar bara att jag fått vara med och höra.

Mamma och Pappa: Varför fick inte jag ärva denna förmåga???


Kramar!!

På scen i Norrköping


Hallå alla Bloggare! Nu slår jag till igen, och det är efter en toppen vecka. Årligen anordnar min sektion två branschdagar fyllda med föreläsningar, Medieteknikdagarna (MTD). Den observante kanske minns att jag var med och arrangerade dessa dagar ifjol. Men i år var det lite lugnare, observera lite. Först och främst hjälpte jag till med att kontrollera bidrag som kom in till tävlingen MT-Awards där olika studentprojekt vinner fina priser. Jag hade även ansvar för att vi hade datorer att dema projekten på under den mässa som var under dessa två dagar.

Men det roligaste var ändå den sittning som i torsdagskväll avslutade hela eventet. Där jag länge hade planerat och bubblat idéer för gyckel och uppträdanden.


När jag var uppe i Åre bestämde jag tillsammans med en kompis att vi skulle fixa ett ordentligt gyckel till MTD-sittningen. Ett bra tag senare i februari när vi för en gångs skull inte hade något annat för oss och dessutom befann oss på samma ställe skrev vi om texten på två låtar. Thunderstruck av AC/DC och "The Phantom of the Opera" från musikalen med samma namn. Texten i den första låten handlar om hur man kommer till en ny stad och ska bli ingenjör. Den andra är en duett där en MT-student är på en arbetsintervju och inte får jobb på grund av rådande ekonomi. När vi skrev dessa låtar insåg vi att våra röster inte riktigt gjorde det hela rättvisa. Vilket ledde till att vi började fundera på vilka som skulle kunna hjälpa oss. Det slutade med att vi satteihop ett litet drömband med folk från programmet i olika årskullar.

Hela projektet hölls hemligt till största möjliga grad och för två veckor sedan hade vi första repetitionen Det blev ett enormt skönt ljud. Mycket roligt, och min första erfarenhet av att spela i ett band. Vi hade två gitarrer, en bas, trummor, klaviatur/synt utöver våra två sångare. Det var grymt roligt att stå på scenen som "The Unemployees feat. Anders Olof Olssons Rockorkester".

Men det roliga var inte slut där. I julas hade jag fått en idé på hur man skulle kunna avsluta hela sittningen. Årets projektgrupp nappade på idéen och gjorde denna film.


Det är alltså jag, plus några ur projektgruppen. Sedan är det en salig blandning av föreläsare och professorer som vi kommit i kontakt med under utbildningen. Som ni säkert kan gissa blev denna avslutning mycket uppskattad.

Nu är det mindre än en vecka kvar tills jag är uppe i Bringåsen, tur att jag har mycket att göra så att jag inte hinner längta hem.

Fler bilder på bandet och MTD som var i veckan finns på http://mtd.medieteknik.nu/picarchive.php?category=MTD%202009/Torsdag/Sittning&page=1

Det har flyttat in en....

... ny man i mitt hus! Borta är den gamle mannen i urtvättade, trasiga t-shirts med texten "Kåre´s diamantborrning" på. In kom en ny man med en ursnygg flanellskjorta i de samiska färgerna blått, grönt o rött. Tack Anton, Denim Demon´s duktige designer, för att du fixade detta. Jag behövde något nytt att titta på.
Hälsar á faster