söndag, november 27, 2011

Uppföljning; Galadriel

Jag vet att det är några som undrar så jag tänkte bara rapportera att hon är mycket piggare! Det verkar som att hon ska klara sig ur detta för nu. Hon får antibiotika och det verkar göra susen. Hon äter bra och jag hoppas hon ska lägga på sig ett fin hull eftersom hon nu mest är skinn och ben (och päls!).

Hon har däremot en komplex sjukdomsbild med en kroniskt dålig njure (funktion okänd) och den "friska" har njurstenar som veterinären inte vågar göra ngt åt just nu eftersom vi inte vet om hon skulle klara en operation då det är risk att den friska njuren tappar funktion. Just nu sitter stenarna inte i vägen, men det finns risk att det kommer att bli problem framgent. Dessutom har hon förhöjda CA nivåer i blodet som antagligen orsakar njurstenarna och kommer att bygga på dem. De finns mediciner för att få ner CA, men de ska inte ges till djur med njurproblem....
Summa summarum; Det är mycket frågetecken och osäkerheter. Vi försöker ställa oss in på att Galadriel inte kommer att bli en gammal katt och ska uppskatta den tiden vi har kvar!