tisdag, juli 26, 2011

Rapport från St Petersburg (25/7 2011, lokal tid 23.26)

Skrivet igår, det är lite dålig internetanslutning. Bilder kommer sedan!

Nu har första konferensdagen varit och det känns just nu ganska överväldigande med alla intryck!

Vi kom på lördag kväll och igår var jag och en kollega ute och turistade på stan. Det är helt galet mycket slott, katedraler och pampiga monument. Det går nog inte riktigt att föreställa sig om man inte varit här. Gatorna är spikraka och otroligt breda. 8 filer finns det på huvudgatan plus trottorarer som en hel skolklass skulle kunna gå i bredd längs. Vårt hotell är bland det äldsta i stan och ligger längs den pampiga Nevskiy prospect (huvudgatan). Allt är stort och magnifikt här!
Vi var in i ”Cathedral of the spilled blood” som ni ser mig posera framför. Hela insidan var fullständigt täckt av fantastiska mosaiker och massor med guld! Jag lägger in min favoritbild där man kan se en ung Jesus (unik just därför –han är varken baby eller vuxen!).

Lägger också in en bild på mig och min kollega Greg i operahuset. Vi såg Madama Butterfly som var verkligen vacker och gripande.

Idag har jag hållit mitt föredrag, vilket gick riktigt bra! Så nu kan jag bara slappna av och lyssna och diskutera och umgås! Det är verkligen roligt att möta den här gruppen snäck-forskare – vi är som en familj på ett sätt! Och det är väldigt produktivt att mötas och diskutera idéer och samarbeten.
Har i skrivande stund just kommit hem från en guidad stadstur med buss och är matt av alla intryck! Vilken stad!

PS. Idag hade vi en tyst minut (kl. 12) under konferensen för offren i Norge. Det var fint.