onsdag, november 30, 2011

London

Hej!

Känns konstigt att tänka på svenska nu när jag haft engelska i huvudet i 2 dagar... Vilka dagar!
Igår morse vaknade jag hemma 3.30 svensk tid (2.30 brittisk tid) och landade i England 8.00 lokal tid. När jag checkat in på hotellet tog jag en promenad i omgivningarna (Camden town heter stadsdelen -det är centrum för Londons universitet). Mark, en brittisk forskare som jobbar med liknande saker som jag och som jag samarbetar med nu kom vid 14-tiden och under eftermiddagen fick jag en högst ovanlig guidning på stan "First I want to show you a corps" sa han och jag fick se en uppstoppad 100 år gammal gubbe som tydligen var någon slags kändis... Vi sprang igenom Brittish museum och såg rosetta stenen som var nyckeln till att kunna läsa herioglyferna. På mitt önskemål sprang vi vidare till Poirots hus från tv-serien. Vi såg också huset som klarade sig från bombanfall under 2:a världskriget bara för att Hitler tänkt sig ha sitt högkvarter där när han vunnit. Mest sevärt och förmodligen det mest okända var Postman´s park som är en liten oansenlig bakgård i ett bostadskvarter där ett hörn av trädgården är en minnesplats för vardagshjältar. Kakelplattor med namn, ålder och datum samt gärningar av människor som offrat sitt liv för att rädda andra. T ex "John Smith, age 11, May 1th 1889. Died trying to save his younger brother from a burning house.". Mycket gripande!
Efter några timmar på stan kom vår andra sammarbetspartner Rick och vi diskuterade våra projekt på en pub innan middag på en turkisk restaurang. 22.30 gick jag och lade mig helt slut!
Idag har jag haft en lång dag igen! Jag var så trött efter sömnskulden som jag skaffat mig dagen innan så jag har fått kämpa idag med att hålla mig vaken under konferensen (mollusk mötet). Jag skulle hålla mitt föredrag 15.20 och gick 14.40 in på toaletten och sov i 5 min för jag var så sjukt trött! Jag tänkte att nu måste jag skärpa mig och vara professionell! Jag höll mitt föredrag och var supernervös hela tiden vilket är ovanligt -det brukar släppa efter någon minut när jag väl kommit igång. Men efteråt fick jag så mycket positiv feedback och ingen verkar ha märkt min nervositet, så jag är faktiskt väldigt nöjd! Sedan blev det pub igen -man får ta seden dit man kommer... Nu är jag på mitt hotellrum igen och hade tänkt gå och handla ngt att äta eftersom jag bara åt 3 fransk-bröds mackor (sandwiches) till lunch och ingen middag. Men jag tror jag ska lägga mig istället -jag är sååå himla trött bara...
Summering; jag har det så roligt här!
Imorgon ska jag på ett nytt möte; beteende ekologi den här gången!
Godnatt!