torsdag, november 19, 2009

Fantastiska

resor ni får åka på ungdomar.Hälsa SOLEN från mej den saknas.Själv håller jag på att planera min egen RESA,till storskogen i Bringåsen i syfte att införskaffa x antal adventsgranar.I övrigt så har jag aldrig förstått mej på utrycket "klockren" ,typ klockren träff eller den satt ju klockrent eller enbart kort klockrent.Efter många (jag skulle vilja säga oräkneliga)timmars forskande på internet har jag nu äntligen hittat svaret på frågan.På den fantastiska sidan, www.klockren.nu .Fattar nu även att den som använder uttrycket klockren i andra sammanhang borde vårda sitt språk :o) Ni får hare så bra alla så ses vi i Östra Björklid i Januari:o)

Åhh, vad härligt det låter Emma!

Jag är så glad att du tog chansen att göra den här resan! Att ligga och bubbla i en privat jacuzzi, åka runt i vingårdar och Sidney låter ju underbart (för att inte tala om att få se när Emma dissekerar små möss...). Jag håller med Anders; ta mycket kort. Och så kan du väl hålla en bildvisning till jul och berätta en gång för alla om din resa (så slipper du dra samma historia 50 gånger).

Själv håller jag på och förbereder min egen långa resa till Mocambique i januari. Det är inte så bara med visum-ansökan och vaccineringar. Det som känns lite jobbigt är att jag kommer vara hemifrån i nästan 4 veckor, eftersom jag måste vara med på ett möte i Lund dagarna innan resan. Sedan ska vi studera marina ekosystem i Mocambique i två veckor, och så en veckas safari i Sydafrika på det. Det blir nog en fantastisk resa!

Lägesrapport från Australien

Idag har det varit riktigt varmt, jag har gått på ytterliggare en ny gata med massa mysiga och roliga butiker. Har köpt ett par nya flipflops med lite mer stötdämpning än dom jag hade med mig. Det kan behövas när man går på hård asfalt dagarna i enda, mina fötter är inte helt nöjda på mig. Dom sväller ganska så bra efter en stund vilket ger olika skavsår beroende på skor.

Just nu håller vi på med den sista packningen innan jag och Emma ska ta oss till flygplatsen för en helg i Sydney. Två nätter hos Emmas moster och två på hostel inne i stan. Kommer tillbaka på måndag kväll.

Fortfarande inte ledsen över att vara här och julstämningen har inte helt lämnat mig, trots flipflops och sommarkläder. :)

Kramar!!