söndag, januari 24, 2010

Statusrapport från Kungsholmen

Tänkte jag skulle rapportera lite vad som händer i den Sommarlundska residensen. Det var väl ett tag sedan jag skrev något här.

Vill börja med att berätta för er som bor i hus eller på en gård: Att jag fortfarande är mycket intresserad av drivved eller virke från en gammal lada. Grått, brunt, rött, spelar ingen större roll, bara det är gammalt och åldrat.

Sen skulle jag vilja tacka alla er som kom och förgyllde vår vigsel i Åre Kyrka. Det värmde oerhört.

Denim Demon har relativt nyligen flyttat in i sitt första egna kontor, beläget på Pontonjärgatan på Kungsholmen, så det är väldigt nära vår bostad. 63 kvm stort, inkl ett litet lager, stort "kök" och kombinerat kontor/showroom. Hit kommer vi ta våra kunder och visa nästa kollektion: Hösten 2010. Anton har gjort ett strålande jobb, och vi har aldrig haft en så bra kollektion att visa som denna. Försäljningen har gått mycket bra under hösten som varit (-09), och vi har för första gången sålt slut på vårt lager.
Jag har precis dragit igång ytterligare ett nytt företag också, som kommer husera i samma lokaler som Denim Demon. Denna firma heter Sarva Agency och är en agentur som säljer kläder från Denim Demon (ingen skräll), Wood Wood som är ett danskt varumärke samt hörlurar från Zound Industries. Så Sarva Agency har alltså tre varumärken i sitt stall för hösten 2010.

Kristina jobbar på som konsult på ett företag som heter Connecta, där hon är management och it-konsult. Hon har varit där lite mer än ett år nu, och avancerat ordentligt. Hon har redan hunnit med att byta tjänst två gånger och har nu titeln Team Leader, med ca 8 personer under sig. Just nu sitter hon på Apoteket AB som ju sålt ut större delen av sin rörelse, och de måste under första delen av privatiseringen erbjuda de nya ägarna IT-support.
Detta innebär att vi jobbar väldigt mycket båda två, men det är väl så det är när man ska göra karriär. Under en viss tid är det väl gångbart, och vi får ju passa på nu när vi inte har några barn att ta hand om, antar att det kommer bli mycket som ändras när den dagen kommer... Istället för barn har vi numera två katter. Max, som är en blandning av Exotic/Bondkatt, han är snart tre år. Sen ett par veckor tillbaka har vi även lilla Solveig, som är 50/50 Bondkatt/Europé, Solveig är ungefär 5 månader gammal. Busig men också sjukligt kelig.

Snart sätter min införsäljning igång, och då är det mer eller mindre full fart under 6 veckor. Det är under denna tid jag visar våra butiker vad vi säljer för leverans Augusti/September.
Vi har en liten resa att se fram emot, vilket känns skönt, i och med att vi inte hunnit med någon bröllopsresa ännu. Kristinas syster Emma, hennes man Håkan, deras barn Julie och Frank kommer att flytta till Toronto-Kanada den 1/4. Detta är givetvis lite trist, i och med att de bor runt hörnet och vi umgås mycket med dem, men det är även kul då vi kan åka och hälsa på dem. Redan nu har vi bokat första resan, den 21/5, då vi kommer spendera 10 dagar hos dem i Toronto för att avsluta med 4 dagar i New York. Ska bli otroligt kul att få se Kanada som vi aldrig varit i tidigare, och givetvis även New York som vi sett tidigare, men det var länge sedan nu.

Missade Charlies 2-årskalas idag tyvärr, då jag jobbade på Sneakersnstuff. Jobbar lite extra där. På fredag har vi en liten fest tillsammans med dem på Folkbaren, Dresscode Denim Demon tillsammans med Dresscode Sneakersnstuff. Anledningen till detta är att vi släpper Aajja Bajja, som vi gjort tillsammans med dem. (mer om dessa jeans kan du läsa på www.denimdemonjeans.blogspot.com)
Dagen efter detta spektakel, på lördag, ska jag, Anton, Patric och Kjellåke till restaurang Djuret. Ett ställe i Gamla Stan där de enbart serverar rätter från ett djur i taget. Har varit där en gång tidigare, då var det kalv. Nu serverar de Renkalv, vilket är bra eftersom Anton är vegeterian men äter Vilt. Ska bli otroligt spännande och förhoppningsvis otroligt gott!

Det är väl lite kort om livet på Kungsholmen. Ser fram mot ett SMS från Linus också, som förhoppningsvis kommer snart, då jag vill se när han spelar hockey med sitt Arboga. De spelar ju i Allettan nu, vilket innebär att jag kan se när de lirar i Huddinge. Bra, i och med att det är närmare dit än till Arboga... Har inte träffat Linus (eller Rasmus heller för den delen) på jag vet inte hur länge. Men jag skulle tippa på att Linus inte var äldre än 10 år i alla fall, det är sjuukt länge sen.

Hoppas alla läsare på Berget mår bra.

Kram,
Oskar & Kristina

Ere hemmtjänsten