söndag, maj 09, 2010

Skyttefest....

... hela dagen lång igår här i Bringis. Aktiviteterna startade vid 10-snåret med boule, blåspil, tipspromenad (som gick över Berget bl a), en fråga uppsatt vid Gunnars hus, man frågade efter vilket årtal Posten las ner här o mamma började som lantbrevbärare. Vet ni det! 1957, 1958 eller 1960? Luftgevärsskytte också - Ingegärd var bäst av oss på Berget, en tiondeplats. Annars är föreningen väldigt aktiv och det finns många duktiga ungdomar/barn som är med på tävlingar runtom med bra resultat.
På kvällen dukades det upp mat o jag tror att ca 90-100 personer åt plommonspäckad fläskkarré, potatisgratäng och sallad, kaffe o kaka. Detta var nästan gratis - de sålde lotter, fick bara ta en var, och man betalade för maten motsvarande nr på lotten. Kåre fick nr 2, och skulle alltså betala 2 kr men han var spendersam o lämnade 20 kr. Jag fick nr 32 så det blev alltså inte så dyrt. Det hela avslutades med ännu ett lotteri med många fina vinster.
Återigen träffade jag på en gammal beundrare jag inte sett på år och dag. Han undrade om jag minns det o det o det och jag blev jättegenerad. Och minns ingenting!
Säger bara: "Ja, den ungdomen förr i tiden kunde också rumla om då o då.

Behöver inte fixa middag idag heller - min snälle broder Gunnar bjuder på grillad flintastek i Lusthuset. Måste säga att pensionärslivet är himla skönt på alla sätt,
pensionen undantagen.

Utflykt

I fredags åkte jag o Kåre tillsammans med kusin Pecka (faster Karins son) och hans fru Irja till Vemdalen (13 mil dit fr Bringis) för att hälsa på kusin Olle (också faster Karins son)och hans fru Ing-Britt (som härstammar från Vemdalen). De har byggt ett alldeles nytt hus där. Vi hade tidigare hört att de hade så otroligt fint -Ing-Britt är jätteduktig på att inreda och kombinera färger - och det var verkligen smakfullt. Allt nytt och fräscht. Olle, som är en duktig snickare och gjort det mesta på huset själv, höll nu på att färdigställa altanen. Eftersom det var ett strålande väder kunde vi sitta ute och fika. Och prata o prata. Och naturligtvis blev vi bjudna på middag innan vi styrde kosan hemåt igen. Grillat kött, potatisgratäng och äppelpaj med vaniljsås och allt var så gott.
Jag har sagt det förut, och säger det igen, vilka generösa, gästfria, omtänksamma och snälla "fasterKarinkusiner" vi har! De är guld värda!
Roliga Irjas slutkläm till mig o Pecka blev: "Ni ska vara j-ligt glada för att ni har oss" (henne själv o Kåre förstås)! Ni som känner Irja vet ju om hennes oslagbara kommentarer.
Vi var hemma vid 21-tiden efter en mycket trivsam dag o utflykt.