fredag, januari 22, 2010

Sjukrapport

Var ju på jouren igår kväll. Det konstaterades att det är knäckta revben. Inget är av.

Man röntgar inte sa farbror dr för det syns inte på röntgen. Ta de lugnt och är värktabletter.
Han är faktiskt lite bättre, inte när han ska upp ur stolar eller sängen förstås men då finns ju
"starka Ami" där och hjälper till. I natt hade han ont så då gick han upp och la sig halvt om halvt
i soffan. Ha de bra där uppe.
kramar

Lite smått och gott!

Jag kan verkligen hålla med lilla Charlie som tycker att Aajja är en tokstolle med tanke på vurpan i slalombacken. Av barn får man tyvärr höra sanningen. Undrar om han fick något besked från röntgen i går. Ami hör väl av sig.

Glömde skriva och berätta hur det var när vi var och gratulerade vår kusin Pecka som fyllde 70 år i måndags. Mitt gamla ungdomsgäng, idag var vi 13 st, uppvuxna i Bringåsen och Kläppe och som hållit ihop i vått och torrt sedan dess, åkte till födelsedagsbarnet som numera bor här i Bringåsen permanent. Pecka och hans fru Irja tog ju över faster Karins lilla hus som de renoverat och gjort så mysigt. Nytt badrum och en farstukvist bl a.

Ni som känner Irja vet ju att hon har en härlig humor och gärna bjuder på sig själv. Kommenterade att det var lite kallt inne för hon hade haft öppet ut en stund. Hon hade försökt vädra ut "gammfolket", men det gick inget vidare.

Vi bjöds på smörgåstårta, prinsesstårta och annat gott kaffebröd och vi hade det jättetrevligt. Kan inte tro att vi alla närmar oss 70 år med stormsteg men vi pratar helst om ungdomsåren.
Kan ge ett bra tips till er andra gubbar som blivit pensionärer - gör som i vårat gäng - åk ut och titta på hockey eller fotboll(igår åkte de buss till Ö-vik). Gå med i någon sångkör. Laga mat och bjuda varandra. Det brukar vara 3-rättsmiddagar som gäller. Och så surrar de en massa förstås och där ligger vi damer i lä ska jag säga.

I morgon åker jag o Kåre söderöver igen - jag till Örebro, Kåre till Skåne. Vi blir borta en vecka.
Nej, nu blev jag så kaffesugen igen. Ha de!