onsdag, december 26, 2007

Oj vad vi är mätta

Nu är det Bloggladyn som är på hugget igen. Tänk Kurt att vi har varit 13 st som ätit middag här. Och det var inte trångt heller. Visserligen satt de under 35 år i vardagsrummet och vi däröver här i köket. Vi åt inte fiskpinnar utan en laxmacka till förrätt och tjälknöl med potatisgratäng till varmrätt. Till efterrätt blev det glass med varma hjortron. Typisk Jämtlandsmat vill säga och som man blir proppmätt av.
Och inte gör det något att det blev mycket disk heller - jag har ju DISKMASKIN. Det som inte går att diska i den står Kåre och tar hand om nu. Vad skönt att få undan för i morgon är det arbetsdag igen.
Hoppas ni haft det bra i helgen!
Hälsningar till alla

Vad många känslor

som bara väller fram när jag så här på annandagens förmiddag läser era bloggar. Och tårarna rinner av både skratt och rörelse. Inte bara jag förresten utan Kåre gör det också. Hans kommentar efter att vi läst Gunnars senaste inlägg är: Man kan inte tro att det finns så många ord hos den mannen, när han står här på bron i sina Foppatofflor, rullar cigaretten runt i munnen och "hummar". Helt fantastiskt Gunnar!
Överhuvudtaget är det många ord o känslor som förmedlas här på bloggen. De är kanske lättare att uttrycka dem när man sitter i sin ensamhet och tänker och kan gömma sig i bloggen. Jag är helt fascinerad (vet inte om det är rätt stavat).
Och många kramar till dig Kurt som beskriver din o Gunnars vänskap så fint!
Benke ska oxå ha en eloge för sina tankar!
Idag ska vi ha middagsfrämmande här i vår lilla stuga. Blir väl ca 13 st som får försöka tränga ihop sig här. Men finns det hjärterum så finns det stjärterum.
Precis nu har Jesper (den roliga katten) kommit hit och han ligger nu bredvid Kåre i kökssoffan och vill bli kliad.
Ha det så bra idag önskas alla läsare

Några rader

Ja du Gunnar,de var en mycke bra konstruktiv kritik du gav oss.Va de gäller mitt ordförråd så är de som du säjer begränsat,men de beror nog mycke på att ja blev van att du för de mesta ritade å berättade för mej när vi kamperade i hop i verkstaden,å då behövde ja ju inte säja så mycke.Så min käre vän å före detta hyresvärd så är de nog på de viset att du skämde bort mej med både det å mycke annat,,å de saknar jag *ler*,,Ha de nu så bra min vän,,Tack för att finns,,kurre

Bruce Springsten

Lycka till ni som ska på Ullevi i sommar .1985 vare kanon spec GLORY DAYS.När ni sjunger den i sommar,hälsa från mej,han kommer nog att sakna min stämma:o)

03.35


Väderprognos

Med facit i hand

Min stora kram till Terje.Klarar du av att få AB att köra bil skaru få en till om du vill :o) Lisa blir det ant inga bekymmer med:o)

0244

Ont i mesta av kroppen sover inte alls.Tack Gurra för den bloggen.Ska försöka skriva bra än hellre (ska ha AB som förebild).De ej avslutade trådarna är till för att ni ska fortsätta vara nyfikna och fortsätta öppna bloggen,när sen avslutningarna kommer ska ni häpna av glädje .Gunnar ,tack för att du har startat detta forum.De du bjudit in behöver fortf inte va brydd för att klämma in en kommentar.Ytterligare ett ang ,jag har en mapp med foton från Holmen som jag skulle vilja dela med mej av,vet ej hur jag publicerar hela mappen,HÖR AV DEJ GUNNAR

På Berget lyser solen 1,5 minuter längre nu



Vi går mot ljusare tider och ett nytt år. nyårsafton med oxfilé, krabba, osv. Som vanligt på Berget, kalas varenda dag. Var ute i kväll å skulle ta en stämningsbild, med glittrande snö i fullmånens ljus, på Berget, i den stilla natten, men AB Lotta å Kåre har satt upp så många lampor så ljusmätaren på kameran inte vill återge hur det igentligen ser ut, sätter i alla fall in bilden, hade tänkt att de skulle bli en ny bakgrund men den blev lite mörk.
Det är med glädje jag tittar på statistiksidan och ser hur många som kommer in å tittar på våra livsbejakande inlägg på denna blogg, enligt spårhundarna skulle det va mellan 30 och 80 datorer, och uppskattningsvis tio läsare på varje, (min uppskattning), likamed ungefär 500 livsbejakande människor, ink du, per dag, som av nyfikenhet tittar på denna sida. Med andra ord, de e många som kan önska oss ett gott nytt år, eller nått annat.
Det finns en gästbok att klicka på till vänster på sidan där du kan kommentera, uppmuntra, inspirera, uppvakta, berömma o.s.v., läsare och skrivare av denna blogg.
Ta möjligheten, fånga stunden, grip tillfället, skriv.
Vill du dessutom/istället få behörighet att få skriva på Bergetbloggen Emilia mej (klicka).
Nu till det jobb som åligger en ansvarig utgivare gentemot sina skribenter, att ge konstruktiv kritik, till dom som fått behörighet och apsepterat uppdraget. Jag tar dom i den ordning bloggen just nu visar dom i "vi som får skriva här".

  • Berith: Storasyster. Tyvärr tänker hon skriva mer en hon skriver.

  • Mia: Ny på bloggen, vill hälst få kontakt med sina kusiner, ok för oss andra, huvudsaken är att det skrivs, ev. borde hon inspirera sina barn att bejära behörighet och delge oss läsare sina tankar.

  • Shadowrider: Svärsonen. Bilskolläraren. Terje. Överlåter skrivandet till Anna och utbildar i stället Lisa i bilkörningens mysterium.

  • Anna Andersson: Min dotter, Shadowriders sambo, mor till mitt bästa, vackraste, mest välartade barnbarn. Hon och Terje gav mig inspiration till denna blogg, föredömliga inlägg, skriver ofta, berättar mycket, läs och inspireras av hennes inlägg på Berget och Livet i Vestby :) som är hennes, Terjes och Tereses blogg

  • Hans: Granne som skriver på Kyrkåswebben och en egen blogg. Hamnade här under bloggstartexprimenteringsperioden och har blivit kvar. En av dom som borde kunna skriva mer på Berget.

  • Anna-Britt Lotta: Ett föredöme. Hon ensam har fått dig att dagligen titta in på Berget.

  • Kurre: Min käre, före Monika, hyresgäst och hjälpreda. Numer min käre vän och Göteborgare. Skriver ganska ofta men enstavigt, använder förnamn som rubrik, har antagligen dålig fantasi, bör söka hjälp av Monika som förhoppningsvis har större ordförråd, men kära läsare av denna blogg, lär av kurres inlägg, man behöver inte skriva så mycket bara man skriver ofta.

  • Eva: Kusin i Uppsala, ansvarig för släktträd som vi bara fått se kladden av, hon har viljan men på Bergetbloggen syns hon inte så ofta.

  • Roland: ABs X, min f.d.s., hemmansägare i Edinge utanför Uppsala, har lovat bilder på sitt nyrenoverade skithus men antagligen tar jagandet all tid i anspråk för den gode mannen. Eller kan det va så att han tror att hans liv inte intresserar oss. Jagar du qwinnor, lycka till, men vi vill veta hur jakten går och vi är intresserade av ditt liv. Du är betrodd så skriv. P.S. Han (Roland) hälsar gott slut via mejl, han är väl blyg.

  • Gunnar: De e väll ja de, startade bloggen för att ni som läser bloggen ska läsa, skriva och berätta om livet där nere under Berget. I utbyte mot att vi här uppe förmedlar vår visdom och insiktsfullhet. Anledningen var att jag skulle slippa ringa å fråga hur de e, nu måste jag ringa och fråga om du verkligen mena de. För övrigt kan säjas att jag borde skriva mer efter som jag har sån klarsynt blick för världens problem, är extremt begåvad och har adminrättigheter för denna blogg.

  • Emma: Dotter nummer två i datumording, plugar fn i Norrköping, när hon för någon gång skull skriver är det med beröm godkänt. Men jag antar att ni liksom jag inte är intresserade av enbart halvårsrapporter. Skriv mer annars tar pappa bort behörigheten.

  • Demin Demon: Ett av brorsbarna som tror att de här e en reklamplats å inte törs logga in med sitt eget namn. Han har som oss andra dålig fantasi och vill inte delge oss hanoms syn på sitt liv, med andra ord får du leta länge efter inlägg. På sin höjd kan man hitta en bild med stor näsa och skägg.

  • ami: Trollebo, min brors äkta maka, skriver informativa och uppmuntrande inlägg. Borde kunna skriva mer.

  • Anders Olsson: Min välartade son, Norrköpingsbo, bloggbetyg godkänd, skriver ganska ofta.

  • caune: Också ett syskonbarn som inte vill skylta med sitt namn. är verksam i London och så som vi alla förstår händer det inte så mycke där, men att det haglar ibland har han bla. bloggat.

  • kjellåke: storebror, Trollebo, skriver insiktsfulla inlägg nästan aldrig. Låt dig inspireras av din storasyster och ge mig lite rosor.

  • Lisa: stud. Bergetboende. Yngst av mina välartade barn. Efter som hon uttrycker sig bättre en sin käre far vore det önskvärt om hon ville rapportera om livet här uppe på Berget i stället för mig.

  • Ingegärd Olsson: mor till mina barn, Bergetbo, och framför allt min och min för alltid käresta och hustru. Brukar rätta mitt stavande, j.......ligt långt mellan blogginläggen, det är synd för när hon skriver är det alltid positivt och uppmuntrande.

  • Benke: Lillebror, (Jag har tur jag som har både en lille och store bror), Frösöbo, Skriver hellre en sällan, avslutar gärna inte en påbörjad tråd, provocerar er som läser att kommentera, smörar inför sin egen födelsedag, m.a.o. en exemplarixs Bergetbloggare, mycke bilder.