torsdag, mars 06, 2008

Stormen har bedarrat vi tar oss nog över gränsen i morgon



2008-03-06 19:18
Lufttemperatur:
-2°C
Vägtemperatur:
-2°C
Nederbörd:
Måttligt snöfall
Vind:
9,7 m/s

Vad konstigt det är..

.. att knappt ha sett snö denna vinter!!??
Vi har väl samma rapporter som Ami i Stäket har att ge, jag har gått i jeansjacka idag, fast jag hade mössa och halsduk och stickad tröja under, och att jag sen fick ligga i badkaret en stund för att tina hör inte hit.. :O)
Varit i Stockholm idag på 2 uppdarag, och stannade i Stäket på McD för att kissa och dricka te.. Tänkte stanna till och hälsa på min faster och farbror, men pojkarna skulle iväg på hockeymatcher båda 2 så jag behövde komma hem i tid. Tur att deras farmor vill ge dem mat såna här dagar.. :O) Och så slutade det med att jag fick vara hemma, tyvärr måste jag dammsuga och ska hinna träna med, men mest av allt skulle jag vilja krypa ner under täcket och sova.. :O)
Ja, ja.. snart är det påsk och då kommer vi upp till mammsen och Kåre, ska bli skönt med några dagars ledighet.. :O)

Kram till alla nära kära..
Mia

Hälsningar från Duved

Nu har det snöat 1,5 dm sen vi kom hit

Vägen avstängd.
Beskrivning:E14 avstängd mellan Norska gränsen och Staa på grund av Snödrev. Obs! tiden är preliminär.Position:E 14 mellan Riksgräns Sverige/Norge och Staa, i båda riktningar.Starttid:2008-03-06 13:23Stopptid:2008-03-06 20:00Övrigt:Mycket stor påverkan

Snödrev



De var meningen att jag å Ingegärd skulle åka till Vernes och hämta Lisa som skulle komma med flyget från sitt besök i Vestby. Nu är vi fast i Duved hos Lena å Zacke, vägen till Storlien är avstängd pga snöstorm. Vägen till Östersund avstängd pga trafikolyckor, så nu har jag tagit sportlov här i Fjällporten. Lisa har bokat om till ett flyg som kommer till Vernes 11:30 i morgon


Bild från väglagskamera: 2313 Gevsjön 2008-03-06 15:01

Dagens ros

Idag är det min lilla gubbe Kåre som ska få dagens ros, annars är jag rädd för att han säger upp sig från att vara min privata färd-
tjänst som hämtar/lämnar på dagis (höll jag på att säga), men jag menar jobbet förstås. Och gör det utan att knota.
Han är också en del av mitt minne - mycket skulle bli ogjort o glömt om han inte påminde mig. Men han är ju två år yngre än mig också! För att inte tala om hur ofta han får leta efter mina glasögon som har en konstig förmåga att försvinna stup i kvarten.
Så är han en del av mitt godisätande, på gott och ont , mest gott förstås - han köper påsar med Polly som han gömmer för mig, för att kunna ta fram när jag ligger på soffan och säger att jag är så himla godissugen och har vi något hemma? Gissa om jag blir glad då när han hämtar en påse röd Polly. Då tänker jag inte på att det inte är bra för figuren.
Små saker som betyder mycket för mig!

Lite blandat

Oj, oj jag slocknade som ett ljus igår kväll vid 21-tiden. Dötrött efter några intensiva dagar. Det känns att åldern tar ut in rätt hur gärna man än vill hänga med som förut. Nu är det bara två dagar kvar denna veckan men så lovade jag i ett svagt ögonblick att jag ska jobba på mån-tisd nästa vecka. Hur dum kan man va egentligen?
Idag är det lite konstigt väder - på halva Berget lyser solen o på halva snöar det. Utanför fönstret är det en massa djurspår också och på ena tallen sitter en hackspett. Den bryr sig inte ett dugg om den hemsnickrade fågeln som pappa gjort och som sitter uppe på altanen.
Apropå pappa - jag brukar gå in till honom en stund innan jag åker till jobbet. Igår frågade han "ska du iväg och jobba nu och åker du med bussen då"? "Och hur länge jobbar du"? Det är ju inte så ofta han undrar numera men jag tycker att han är ovanligt pigg. Äter bra gör han också. Men han tillbringar många timmar i sängen - hemtjänsten är här sista gången mellan kl 19-19.30 och så är de här vid 9-9.30 på morgonen = 14 tim alltså! Undrar hur många som accepterar det?
Till Ami - Har inte hunnit läsa igenom pappren jag fick av dig ordentligt. Jag får ta tag i det nästa vecka när jag är ledig.
Så undrar á faster hur det är med Anders o Emma - har ni drunknat i alla böcker kanske? Skulle vara roligt med en liten rapport fr Norrköping.