torsdag, augusti 07, 2008

Hej på er!

Nu har vi kommit hem till Berget igen efter att ha varit en tur till Norge - Röros o Snåsa. Det har varit en vacker resa med hur många fantastiska vyer som helst. Jag fullständigt älskar fjällnaturen och de många vattendragen man åker längs eller korsar. Och för att inte tala om de färgrika åkrarna och kalhyggena där "rallarrosorna" växer. Vilka fina färger och speciellt när solen skiner på dem.
Men - det kan också vara lite kallt o blåsigt - som när vi var till Stensjön o hälsade på Britt-Inger o Evald, Eva o Ingvar fr Uppsala, Stina, lill-Ante, Karin, Helen. Usch, då var det inte kul att vara ute - ni som varit där vet ju hur kallt det kan blåsa. Tur att vi bara gick i gålan o helse på.
En annan sak - jag förstår då inte hur man har råd att äta i Norge! Fy tusan vad dyrt det är. Lönerna är förstås högre där än hos oss. Men i alla fall. Ett paket cigaretter kostar dubbelt så mycket som här. Och så alla vägavgifter man måste betala. Syns kanske på vägkvalitén förstås. Märkte det tydligt när man kom via Sörli och åkte över riksgränsen vid Valsjöbyn. Vägen blev mycket sämre på en gång.
Idag har Lisa, Emma o Ingegärd lite ledigt från Doris. Så hon är hos mig. Hon har varit jätteduktig - både bajsat o kissat ute flera gånger. Och just nu ligger hon vid mina fötter och sover så gott. Men ibland får hon sina ryck och springer som en liten tossa runt, runt, ibland för att försöka få tag i sin lilla svans och efter det lägger hon sig pladask på golvet. Det är jobbigt att motionera.
Skriver mera senare. Hälsar jag - en trött pensionär.