söndag, mars 30, 2008

Kakel över diskbänken

Vill bara tala om för Benke att kaklet över diskbänken sitter uppe - bara en liten bit som saknas. Så här sitter det inte fast precis. Men lova ........... och inte hålla det är frågan?

Nu har våren kommit till Berget!!

Ja, det har den gjort! Termometern på baksidan av huset - dit solen inte kommit - visar på
+4 gr och den på altanen visar +10 gr. Solen skiner o det blåser lite ljumma vindar.
Gunnar har också börjat med lite vårarbete - han har skrapat upp isen på Berget med traktorn och det är väl för att det inte ska vara så halt och att det ska tina upp och torka lite fortare.
Kåre åkte till Brunflo för att sanda gångvägarna så att hans små gummor o gubbar inte ska halka när de är ute med sina rullatorer.
Apropå Kåre - jag blir lite imponerad av honom ibland, men det kan jag inte säga högt för han blir så kärut. Nu berättar jag varför:
En dag när jag stod nere och väntade på bussen såg jag att det bildats en liten grotta av snödrivan intill busskuren. Runt öppningen hade bildats ett spetsband av små iskristaller och istappar som gnistrade i solen. Förstår ni hur jag menar?? Det påminde mig i alla fall om John Bauers illustrationer i boken "Bland tomtar o troll".
När vi åkte hem på kvällen frågade jag Kåre om John Bauer inte var norrman - hade nog förväxlat honom med Ole Bull. Nej, svarar Kåre, han var svensk och föddes i Jönköping. Hela hans familj omkom i en båtolycka på Vätten. Eftersom jag ibland inte kan vara säker på om han lurar mig eller inte, gick jag in och kollade på nätet. Jo, det stämde faktiskt! Och igår när vi löste Melodikrysset var "John Denver" med och Kåre berättade att han omkommit i en flygolycka för många år sen. Det var också rätt! Jag hade nog aldrig kunnat komma ihåg såna saker. Inte allmänbildad heller! Olika falla ödets lotter!!
Blev så glad för att jag hittade en påse till med Ingegärds goda bröd i frysen så nu blir det frukost fast klockan redan är tolv. Den här dagen kommer att gå jättefort verkar det som.
PS Köpte rökt sidfläsk igår och jag gör en tunnbrödsmacka till pappa också. Han gillar ju det.