måndag, januari 07, 2008

Kalla-feber

Hej! Jag fick en ny nostalgitripp i går när jag såg Charlotta Kalla forcera fram i skidspåret. Man fick tårar i ögat och riktig ståpäls av hur hon lekte med finskan.

Ungefär så som finskan måste ha känt det och som Per Elofsson gjorde när han försökte hänga på Johann Muehlegg, Spanien, OS 2002 kände jag mig när jag i 6:e klass (12 år)deltog i skolmästerskapet på skidor i Lit. Alla skolor i Lits kommun ställde upp med lag och jag skulle representera Bringåsens skola. Eftersom jag varje dag åkte skidor till skolan så hade jag stora förhoppningar på tävlingarna och trodde mig nog vara bland dom bättre i kommunen i min åldersklass. Jag hade fått nya fina skidor, Splitklein med råttefällebindningar och pjäxor med hål i så att bindningen passade. Olle hjälpte med att grundvalla skidorna med tjära med sin blåslampa och till tävlingsdagen vallade vi med ett stearinljus! Jävlar va det skulle gå undan! (Har nog aldrig åkt på så bakhala skidor)
Vi startade två och två med en minuts mellanrum mellan varje par och han jag startade med var från Ringsta-skolan. Jag visste inte ett dugg om hans kapacitet men var inte ett dugg orolig, honom skulle jag slå lätt! Vi skulle åka 2,5 kilometer och jag tänkte att jag tar täten och ser om han orkar hänga på. Efter 500 meter så såg jag inte röken av honom utan han försvann långt framför mig och innan dess hade jag försökt hänga på i hans utgångsfart men jag gick in i den berömda "väggen". Resten av loppet blev en pina, många av de som startade efter oss körde om mig och jag minns inte riktigt hur jag tog mig i mål men det gjorde jag efter många om och men. Jag tror jag blev 23:a med totalt cirka 25 startande!! Det jag fick trösta mig med var att vi efteråt fick Fettisdagsbulle med varm mjölk. Även vi som kom sist!
Kom inte och snacka med mig om hur det är att åka en riktig skidtävling! P.S. Jag har nog så här i efterhand förstått att det nog inte var något större tempo i min skidåkning mellan Berget och skolan, det hände ju så mycket under vägen som man var nyfiken på. D.S. Kjellåke

Gott Nytt År till er alla!


Eftersom vårt jul-nyårsväder under några år inte har tillåtit oss att göra någon snölykta så har vi förhoppning om att temperaturen ska hålla sig på minusgrader (åtminstone måttligt) under närmaste månaden. Vi föreslår därför att vi tar upp denna tradition och gör en (eller fler) häftiga lyktor till den stora händelsen - VM i skidskytte. Det kan säkert beskådas av ganska många då - häftigt.

Vi vill därför ha hjälp med att frysa islyktor i hinkar tills dess - datum för uppsättning meddelas senare. Det viktiga är att vi nu sätter igång och jobbar för det.
Om någon har frågor kring detta, vänd er med förtroende till Britta (Britt Marie Nilsson) 331 15. Hon har stort kunnande kring detta att göra lyktorna.

Sprid detta ! ( vet inte om alla adresser stämmer) Börja frys! Vi återkommer om dag och tid. Om någon har förslag på arrangemanget - t ex något jippo kring detta - så är ni välkommen att framföra detta till någon av oss, eller till Bygdegårdens nöjeskommitté.

Varma (...eller kalla?!) hälsningar från

Britt-Marie och Ingrid

Ett litet tillägg

Glömde berätta en rolig grej i förra inlägget. Med pålitliga Posten kom idag ett kuvert adresserat till familjen Eriksson på gamla adressen i Brunflo. Det innehöll ett foto från Trappstegsforsen som ligger i närheten av Saxnäs i Lappland. I ena hörnan inscannat ett foto på en man o kvinna som sitter o äter middag. Jag känner absolut inte igen dem men brevid har de skrivit "Hej på er! Här kommer en hälsning från två mc-åkare. Vi träffades på campingplatsen i Vilhelmina i slutet av juli och ni tipsade oss om att vi skulle åka över Stekenjokk till Gäddede.
Vilken kanonfin resa vi fick över fjället den dagen! Vi vill tacka för tipset och önska er ett gott nytt år och en fin campingsommar. Vem vet, vi kanske träffas på någon camping i Norrland i sommar". Det var väl himla fint. Men hur de fått tag i namnet o adressen till oss är ett mysterium för vi pratade bara lite med dem. De har bara skrivit under med sina förnamn och Härnösand så vi kan inte skriva o tacka.

Lycka till!

Idag är det en alldeles vanlig dag. Och jag vill säga "lycka till" åt alla som börjat jobba eller gått till skolan första dagen efter jul- o nyårsuppehållet. Det känns ganska träligt eller hur, men hav tröst - det blir snart bättre igen! Själv är jag ledig och har inget jobb inbokat framöver. Sitter nu vid datan förstås och försöker lägga in kommentarer till fotona som Gunnar scannat in. Det är många minnen som ploppar upp. Synd bara att jag inte vet årtal och glömt namnen på många. Och om jag minns fel eller så, hör av dig till mig eller skriv till det i kommentaren under korten.
Efter en timmes telefonpratande - med min bästa kompis Emy Mårtensson - fortsätter jag mitt inlägg. Ska dammsuga idag, gå ut en sväng eftersom det varken snöar eller blåser. Tänkte mig hämta posten men Gunnar hann före mig så jag har redan läst ÖP.
Ha en bra dag!

Framme i Norrköping

Nu har jag kommit hem till Norrköping. Resan gick bra förutom det att jag inte hade laddat tvspelet jag tänkt spela under resan. På tåget från Stockholm fanns inte mitt platsnummer men det löste sig ändå.
Imorgon ska jag börja plugga till tentan som jag har på fredag. Efter det börjas det med nya kurser onsdagen den 16e.