fredag, maj 02, 2008

Min pappa, mina barns morfar....

Han om nån kan NÄR HAN VILL roa barnen... Idag hade vi som varje år har vårstädning på våran gård, eftersom dom som har det jobbet kommer i mitten av Juli... Så städar vi nu så det är fint där barnen leker! Men för att komma till min absolut tuffaste pappa så har han åkte hur mycket Skateboard som helst idag... Här har jag bildbevis, om ni tror att vi fixat till bilden är ni mycket välkommen till önevägen att kolla på han live MEN det kostar... Hahaha nerå men eran bror om nån kan åka bräda... Kram till alla!

Faster Anna-Britt, jag och Lova fick inte se Så ska de låta" för killarna ville se Talang 2008... Men det var jätte bra de me! Tur att de finns repriser;) Kram

Senaste numret av samefolket





Nu är marknadsföringen av DD klar, nu är vi med i den modetidning som gäller.

SAMISK VISHET


En driven advokat från en av de finare byråerna i Stockholm hade givit sig upp på jakt i en avlägsen trakt i Västerbotten. Han hade genast tur och sköt två ripor i samma salva, vilka dock föll ned på ett fält på andra sidan av ett närliggande stängsel. När advokaten klättrade över stängslet körde en äldre samisk man upp bredvid honom på sin skoter, med tofsmössa och allt, och frågade:
"Men fa håll tu på me?"
Advokaten svarade, "Jag sköt två ripor som föll ned här på fältet och nu skall jag hämta dem."
Den gamle samen svarade "Te här he min mark, å tu få int komma öfer tängsle!"
Den indignerade advokaten sade "Du, jag är en av de bästa processadvokaterna i Sverige och om du inte låter mig få riporna, så stämmer jag dig och tar allt du äger."
Den gamle samen log och sade "Uppenbarligen tjänner tu int till hur fi löse tvister i Västerpotten. Små meningsskiljaktligheter som ten hä ortnar fi me ten västerbottniska tresparksregeln".
Advokaten frågade "Vad är den västerbottniska tresparksregeln?"
Samen svarade "Jo, eftersom tvisten uppstått på min mark, så sparka ja dig först tre kånger, å sedan sparka tu me tre kånger å så fidare till tess ten andre ger upp."
Advokaten tänkte snabbt igenom den föreslagna tävlingen och beslutade att han nog ganska lätt skulle vinna över den gamle geten och meddelade att han accepterade den lokala seden.
Samen gick sakta av skotern och fram till advokaten. den första sparken landade, med all tyngd från den stålhätteprydda skoterkängan, mitt i advokatens skrev och fick honom ned på knä. Den andra sparken träffade i mellangärdet och advokatens senaste måltid fick en gratisresa uppåt. Advokaten stod nu på alla fyra och samens tredje spark träffade rakt i baken och sände honom huvudstupa ned i en hög med färsk renspillning. Advokaten uppbringade all sin viljestyrka och kraft och lyckades komma på fötter. När han torkade sitt ansikte med sin jackärm sa han "Okej, din gamla sate, nu är det min tur."
Den gamle samen log och sade, "Nä, ja ger mig, tu kan ta riporna."

Ja gott folk, "lek" inte med en same!!!

Mamma är lik sin mamma....

.... ja kvinnans lott i livet är densamma! Men först vill jag rapportera att valborgsmässoafton här i Örebro svischade förbi rätt fort. Ralle var ute med sina kompisar - först åt de pizza och sen gick de hem till en kompis. Eftersom både Mia o Linus var borta diskuterade jag o Ralle om kvällen. Han ville vara ute till kl elva o då skulle Mia kunna hämta honom. Ja, tänkte jag han är 14 år och någon gång måste vara den första. Men jag tänkte på allt folk som brukar samlas inne i stan en sådan kväll. Tyvärr många berusade barn o tonåringar. Nu gick det hur bra som helst - det började regna så de var inte värst sugna på att vara ute. Annars tyckte han att han kände sig mogen för att vara ute på stan nu! Och mormor håller med naturligtvis, men.......

Roligt höra att syskonen Olsson trivs bra och har roligt tillsammans. Betyder väldigt mycket!
Ingegärd - hoppas du tog med dig lotterivinsterna - hade inte en tanke på det.

Nu till rubriken. I onsdags städade jag lägenheten så det skulle vara fint när Mia kom hem. Dammsög, torkade golv, handfat o toalett så de bara blänkte tyckte jag. Men ni vet ju det där med synen - om det var den?? Vad gör Mia igår, när jag kommer in på toaletten - hon torkar oxå där jag tyckte att det blänkte! Inget att göra åt - det finns nog i generna (från Mia´s farmor kanske)?

Idag ska Mia o Ralle ut och springa. Vi ska också hämta Ralles nya cykel som han fick i födelsedagspresent men som vi var tvugna att komplettera med stänkskärm, lås, lampa o stag.
Vi fick köpa cykeln av Reidar som fick den i samband med att han köpte en digitalkamera. Cykeln var inte uppackad när vi hämtade den, därför visste vi inte att det saknades grejor. Kan det vara så när man ger bort som rabatt?

Så synd att jag inte var hemma nu i helgen - jag hade kanske fått sitta på bönpallen hos min kompis på Random? Kul också att komma hem när man vet att snön är borta.

Raketer

Ja, det kan nog stämma Ingegärd -det låter inte helt osannolikt iallafall :-) Fast Gunnar är nog också ganska skutglad!

Fick just besked om att jag ska skriva min doktorandplan och vara klar före 1/6. Det är bara det att jag ska till Italien och så ska jag vara kurs assistent och så är jag mitt i ett experiment som måste avslutas... Vilket innebär att jag har kanske max en vecka på mig att definiera vad jag ska göra de kommande 4 åren! Hjälp! 

Ingegärd

Jag tror att pojkarna på affärn vill bli kallade Random:o)Å andra sidan skulle jag kunna tänka mej att bli invald i DD:s styrelse,konferens på Mallis skulle sitta fint nu när jag e nästan klar för Beach 2008,de e mest bara solbrännan kvar:o)