onsdag, april 30, 2008

Våren i Bringåsen!

Vill bara meddela världen att här lyser solen och det finns bara några snödrivor kvar. Det är 18 grader varmt så det är ljumma vindar som får flaggan att fladdra. Inget hindrar alltså längre för en fullständig flytt till Tallstugan...

Två katter rullar sig ivrigt i gruset, den tredje har varit på vandring i en vecka nu, men Orvar verkar lite hängig tycker jag. Han har fått gråstarr så han har kanske tappat livslusten.

På nätterna sover jag ganska bra faktiskt nu när jag har lampan tänd i hallen. Värre var det natten till måndagen, då drömde jag att det rörde sig i Gunnars tomma säng och att någon tittade in genom fönstret. Fy vale!

Sara, som jag minns det var det din far som skickade raketer mot våran farstubro där vi satt. Spännande var det i alla fall!

I kväll ska jag fira valborg på Bygdegården för femtioelfte gången. Kören ska sjunga fyra sånger och allt är sig likt från år till år. Det är ju en viss tjusning i det också. Byombudet i förskingringen hade fått en kasse med lotterivinster som hängde på dörren. Ska jag ta med dom?

Som mamma blir jag så varm i hjärtat när jag hör mina barns glada röster i telefonen och jag vet att de är på samma ställe och har det bra tillsammans. Jag tror att de har det bra i alla fall. Ni har min kärlek!

Min käre man säger att han jobbar hela dagarna och då tror jag ju på honom. Kolla hjulen en extra gång innan ni åker hem!!!

En härlig Valborg önskar jag alla!

Rådjur i trädgården.



Igår kväll var det så varmt och skönt på västkusten. Jag och Sebastian gick ut och satt på trappan och tittade på ett högdräktigt rådjur som gick och betade i trädgården. Hon är så tam så hon var kvar även när vi kom ut. Vi har följt henne under de åren vi har bott här och om någon vecka så får vi se hennes nya kid (tredje kullen som vi har följt). Det var en så varm kväll så Sebastian kunde sitta ute i bara t-shirt och vällingen intogs på trappan istället för i TV-soffan.

Busken med de gula blommorna växer i vår trädgård, jag tror att den heter våreld -det passar väl bra sista april!
Såg att Emma kanske ska spendera sommaren i vestby! Vilken bra idé och himla kul att ha henne lite närmare oss (vi bor ju ca 1 1/2 timme från Anna m. fam.). Jag håller tummarna för att du ska få jobbet! Då kan vi ses lite oftare i sommar!
En annan rolig sak är att jag och Anders har inlett ett sammarbete, Anders har nämligen blivit en riktig snäckforskare! Han ska göra en datasimulering av snäckors slemspårning och det ska bli riktigt spännande!
Ha det så gott och ta det lugnt med fyrverkerierna (Gunnar!)!
Kram, Sara.