torsdag, maj 19, 2011

In memoriam

Chess med sin människomamma...

...och Chess med sin kattmamma.


"Skruven"

Chess dog igår natt och lämnade oss i chock och saknad. Det gick så fort, på 3 dygn gick han från fullt frisk (trodde vi iallafall) till svårt sjuk och sedan död. Vi gjorde allt vi kunde och han fick bästa möjliga vård. Ändå kan vi inte låta bli att känna skuld; varför såg vi inte detta komma i tid?!?
Han var så stark in i det sista -veterinären var förundrad över att hans hjärta klarade av de farligt höga caliumhalterna i blodet som ansamlades när njurarna inte fungerade längre. Vi var där på kvällen före och tog farväl när det stod klart att prognosen var dålig. Vi hade en fin stund med Chess. Han såg så fridfull ut och verkade inte plågas något speciellt mycket. Han kände igen oss och lyckades klämma ur sig en liten hälsnings-kutter. Jag tror att han blev glad att vi var där. Några timmar senare 03.45 ringde veterinären. Chess hade blivit sämre och hon bad om att genast få ge honom en avlivande injektion. Vi fick lov att uppfylla den slutliga plikten som djurägare och låta honom gå.
Den här veckan har varit en mardröm och jag har fortfarande känslan av att jag kommer att vakna upp snart och dra en lättad suck över att det bara var en dröm.
Chess föddes hemma hos oss i April 2005 och från första dagen var det jag som vårdade honom (eftersom hans mamma inte brydde sig om honom då). I 3 år bodde han hos ett par i Gbg som köpte honom när han var 13 veckor. Sedan skedde det fantastiska att vi fick honom tillbaka och vi har haft 3 fina år tillsammans. För mig var han alltid "kattungen" och det kommer han alltid vara i mitt hjärta -den eviga kattungen!
Vila i frid Chess, vi älskar och saknar dig oändligt mycket!

Lisa smsar från Tanzania!

Är framme i Njombe&resan går bra. Har ingen täckning på min mobil. Läskigt, många intryck. Kul oxå. Hörs när jag kommer hem. Kram Lisa