tisdag, oktober 06, 2009

Jädrans väder igen...

... det blev tvärmörkt och nu snöregnar det och blåser som tusan. Usch vad less man blir! Ser ut som en riktig vinterstorm när man tittar ut.

Är lite glad ändå - idag fick vi köpa en ny tvättmaskin. Den gamla hade verkligen gjort sitt och nu ville den varken tömma ur vattnet eller centrifugera eller ta sköljmedlet eller följa programmet över huvud taget. Konstiga ljud också. Trodde den skulle börja brinna = ja, jag vet - kanske tar jag till lite för mycket. Nu står det en ny maskin här och det ska bli kul att tvätta i morgon då.

Måste berätta om lille katten Sigge (f d göteborgaren)också. Kåre satt på altanen och rökte. Som vanligt hade han på sig fleecejackan. Sigge kom och vill upp i Kåres knä. Väl där stack han in sitt lilla huvud i armhålan och började "snutta" på jackan. Han kände väl längtan efter sin kattmamma kan tänka. Han är då för söt den lille som blivit lite större.
Nej, nu ska jag läsa tidningen.

Barn och barnbarn

Jag håller med dig Ingegerd. Barnen är en stor skatt . Dom kan man inte älska för mycket. Jag och Kenth följde med Erica och Fredrik ner till Sthlm på söndagen efter den stora festen i Åre. På måndagen, när vi satt och åt middag, så konstaterade jag att nu satt jag tillsammans med alla mina barn och barnbarn. Förra gången det hände var julen i Skåne 2007. Nu har ju Christian flyttat tillbaka till Sverige tillsammans med sin flickvän Sarah. Båda har haft tur och fått jobb och nu fattas bara bostad. De bor tills vidare hos Erica och Fredrik. Så nu hoppas jag att vi kan träffas lite oftare allihopa. Vi åkte bil hem med Fredrik , han skulle hit till Östersund för att jobba.
Den sista veckan har jag förvällt och fryst in blomkål, kålrötter,morötter och vitkål. Jag har bakat två äppelpajer, en mjuk pepparkaka och lagt in rödbetor. Man känner sig som en ekorre som samlar för vintern. Tidigare i höst var jag på Berget och plockade svartvinbär som nu är omvandlad till saft.
Ska hälsa till alla från Jan-Åke, han ringde i går kväll. Jag beställde lite "godis" av honom.

Det var allt från södra dalgången
Må gott alla bloggare
Puss och kram