onsdag, januari 30, 2008

Efterlysning

Fick ett emil från Anders H, se nedan, är det nån som kan lägga upp artikeln så jag som bara har ÖP får läsa.

" Hej! Vv titta i DN idag den 30/1, så finns vår fina busskur i Bringåsen fotad i Kulturbilagan sid 23. Ev får vi skriva en komplettering om plats och hur de används.

Hälsningar Anders H "

PS

Jag är rädd för att jag kommer att älta min pensionering med er, men det är också ett skeende i livet fullt jämförbart med att t ex få barn, bli mormor, gifta sig etc. Ni får alltså stå ut. Jag ska försöka skildra den här perioden med lite humor. Ett exempel från idag:
När jag hämtat posten vid korsvägen delade jag ut den till resp pappa o Gunnar. Väl hemkommen upptäcker jag att jag fått med mig pappas tidn Pensionären också, men det var inte hans - det var min. Det stod klart o tydligt mitt namn på baksidan. En av artiklarna har t ex titeln "Har du rätt till bostadstillägg?" och då blir jag nyfiken på om det passar in på mig. En annan artikel handlar om att "Lysrörsbelysning ger bästa seendet" och jag som tycker att lysrör är det värsta som finns i den vägen. Det ska vara mysljus.
Pensionsåldern är heller inget hinder att få ta flygcertifikat bara läkarundersökningen blir godkänd. Inget problem heller eftersom jag inte flyger. PRO kräver också en höjning av pensionerna med 1000 kr/mån och det är väl inte så tokigt. Vidare läser jag att det är en myt att alla äldre vill bo kvar i det gamla hemmet intill livets sista dag. Det måste skapas ett varierat utbud av bostäder som tar hänsyn till äldres individuella behov av social gemenskap och trygghet - Gunnar du är på rätt tankebana.
Det är också så att smak o lukt ändras med åren, och mina herrar, kvinnor har ofta bättre luktsinne och doftkänslighet än män. Kvinnor behåller sin goda förmåga till omkr 70 år - män 50 år.
Så ser jag att det fortfarande finns krav på att vi ska kunna "Spegla oss i våra möbler". Matta och dammiga möbler gör ingen glad. De får ibland ett svep med trasan men ser fortfarande glanslösa ut. Den snabba och smarta lösningen heter MP52 Möbelpolish och som även ger resultat på kakel, marmor och plastytor, ifall någon har lust att prova!!!
Nu är det slut för idag (tror jag). Vilket långt PS till mitt förra inlägg!!

Mmmm....

... vilken underbar bild på pappa - barn! Ögonblicksbild man inte glömmer!
Idag är det några grader kallt här utanför Tallstugan. Såg ut att bli sol för ett tag sen, men nu har det mulnat på. Och innan jag skrivit färdigt kom solen igen.
Jag har inte bestämt mig för vad jag ska göra idag. Ska väl egentligen sortera och sätta in en massa papper i pärmar för att få någon ordning på dom. "Har du inte gjort det än" har Kåre påmint mig om hur många gånger som helst. Han har pärmar o bra ordning, men så har han heller inte lika mycket papper som jag, ha,ha. Tänker att jag hinner göra såna tråkiga saker eftersom jag snart blir pensionär och kommer att ha hur mycket tid som helst. Eller är det då som tiden inte räcker till?
Apropå pensionär (vem tror att jag blir det, ha, ha) - nu börjar alla pensionärsorganisationer skicka ut papper med olika förmåner och rabatter på hemförsäkringen, olika aktiviteter m m - och vill att jag ska bli medlem. Då blir jag verkligen medveten om att yrkeslivet snart är slut. Det har varit bra att få trappa ner på jobbet som jag gjort de sista åren. Då blir det inte ett tvärt avslut. Tänk 45 år i rikets tjänst, Posten, där jag verkligen trivts och faktiskt känt en stolthet över att få arbeta i. Kan heller inte påminna mig om att jag varit ovän eller tyckt riktigt illa om någon arbetskamrat och det är många jag har haft förmånen att jobba med.
En annan sak som påminner om vad som komma ska: Jag är så glömsk! Igår kväll höll jag på att leta plånboken i vild förtvivlan. Jag brukar ha den i ett speciellt fack i väskan och jag hade haft den framme tidigare på dan. Hade heller inte varit utanför dörren mer än när jag gick över till Gunnars en sväng på kvällen. Var borta 10 min, låste inte dörren. Och när jag inte hittade plånboken, hade kollat flera gånger i väskan och runt här inne i huset, trodde jag att någon varit in och snott den. Nu var det inte så - den låg i ett annat fack i väskan! Och Kåre´s irritation var tydlig - håller hon på att bli så glömsk och virrig redan??!
Ja nu blev det lite nostalgi, måste sluta nu och klä om - morgonrocken ska av och jag ska gå o hämta posten.