onsdag, december 12, 2007


Vet sjutton vad

som hände med förra bloggen för det blev fel rubrik. Ska egentligen stå "Lap Top". Är det någon som kan tipsa om en snygg, billig o bra sådan. Behöver en så jag kan sitta på bussen in till stan o blogga på väg till jobbet. Så har jag en ny mailadress: lottaborglund@gmail.com. Så maila gärna.
Tack för idag, slut för idag (jag har hunnit ha främmande av Anders H o Olle K) mellan bloggarna

Kallt, kallt, kallt

Fy tusan vad kallt -i dag åker yllebyxorna på. Fast det är ju väldigt vackert på o runt Berget när det är rimfrost och snön som gnistrar. Påminner mig lite om förr i tiden - när jag skulle åka till Stockholm t ex och börja jobba på Posten. Den nyårsdagen 1963 och -25 gr kallt - fick jag åka med morbror Gunnar i hans gröna Volvo Duett. Jag hade blåa elastaskidbyxor med sydda pressveck, vit blus under en röd tröja som mamma stickat och lapptussar på fötterna. Det var ju bra klädsel här men när jag klev ur bilen på Råsundavägen i Solna var det blött, moddigt och svart snö. Inte undra på att "mamma" Märta som jag skulle vara inneboende hos tittade på mig upp och ner några gånger. Hon trodde väl att jag kom från en annan planet kanske. Ja det är lite nostalgi som ploppar upp nu när jag bor i den gamla hemmiljön.
Nu till något annat. Har tänkt mig att hämta ved i den blå skottkärran och tända en brasa i kaminen. Jag är lite orolig för att jag inte kan fixa det utan att svärta ner både här och där. Kaminen är ju alldeles nymålad så snälla Kurt, berätta hur jag ska göra för att få det varmt o skönt utan sotpuffar! Jag har lagt en vit matta framför också!
Hälsar jag
PS Benke du har alldeles rätt ang GI

Bra metod

GI betyder väl Godis Igen! Jag brukar själv använda den metoden , personligen tycker jag att det fungerar sådär :o)