torsdag, december 04, 2008

Mörkret är lika vackert

Det är lika vackert på kvällarna nu i advent. Stjärnor, ljusstakar, adventsgranar och ljusslingor i alla dess former lyser upp i vintermörkret. Det är stämningsfullt att få jobba kvällspass. Jag upplever att "mina gamlingar" lever upp en aning. Jag måste göra ett bra jobb och intryck på dem, för de har saknat mig nu sedan jag börjat skolan. Jag blir mött av sådan värme och glädje hos de flesta. Annars går allt i vanlig ordning. Julgardinerna och allt adventspynt är på plats. Har börjat tre nya ämnen i skolan, "Etik och livsfrågor", "Social psykologi" och "Social omsorg". Vecka 3, nästa år, ska vi ut i praktik i 4 veckor så nu håller vi på att förbereda för den. Vi ska vara på Campus torsdag nästa vecka för att träna på att ta olika prover och göra enklare undersökningar. Jag ska praktisera i en gruppbostad här i Brunflo, ska bli skönt att slippa bussresorna.
Simon med föräldrar kommer hem till jul. Har inte träffat dem sedan i september så nu längtar jag vansinnigt efter dem. Christian ska ju flytta hem från London nu på vårkanten så han stannar kvar där i julhelgen. Pratade med honom för någon dag sedan. Han hälsar jättemycket till alla nära, kära, vänner och bekanta.
Nu ska jag fortsätta med att göra läxor. Kenth kommer idag och ska hjälpa mig att möblera om så jag får plats med allt julpynt som ska fram snart. HÄRLIGT!!! ;-)))
Ha en bra dag och en mysig helg.

Så vackert....

Just nu tittade jag ut genom fönstret. Solen lyser på de vitklädda träden och åkrarna. Finns nog inget vackrare att se på vår jord!

Tillbaka på Berget....

... efter en utflykt till Örebro. Där var det som ni vet en del flyttbestyr. Och jösses vad grejor Mia har. Nu är det bara sånt som man inte kan packa ner i lådorna som är kvar. Men jag hoppas hon får hjälp med att bära alla tunga saker eftersom hon har så ont i sin högra arm. Hon går på behandling men måste ta det försiktigt. Hon är inte den som klagar precis.
Så vill jag ge er alla som pluggar en extra stor kram. Ni har fullt upp med skrivningar, tentor, redovisningar och vet sjutton allt som måste ske innan julen. Linus, mitt stora barnbarn sa så här: "Oj, oj, oj mormor det är så mycket att göra"! Och det tror jag de flesta instämmer i. Emma, t ex, men hon vet ju att det snart är examen. Tre års pluggande är då över. Håller tummarna allt jag kan för er alla.
Så till lilla hundfröken Doris. Hon är ju så himla rolig och lockar verkligen till många skratt. Hon springer ut i snön och ibland ser man bara ett par svarta öron som sticker upp. Det är så jädrans mycket snö men vackert med det vita landskapet. Igår kom Doris med världens fart och hoppade upp och la sig på mitt bröst (jag låg redan). Hennes blöta nostipp la hon mot min kind och så somnade hon. Hon gillar att man gosar med henne. Mmmm..... Och jag är glad att det inte är en större hund som kommer farande.
Nej nu ska jag duscha.