onsdag, april 02, 2008

Flugor, spindlar, mygg(?)....

... och andra kryp. Ja, nu har dom kommit och parkerat på altanen. Och det är väl ett bevis på att våren verkligen har kommit till oss på Berget. Solen strålar o det är lugnt o fridfullt. Framför bron har vi redan ett stort område med barmark o de stora snöhögarna blir mindre och mindre för var dag. Dagen har blivit 8 tim och 58 min längre sedan vintersolståndet.

Så läser jag i ÖP att bakterier trivs på datans tangentbord - det myllrar av fyra gånger så mycket bakterier som toasitsen! Om man inte blir fri från förkylningen kan det bero på det. Och i TV:s städprogram rekommenderas vi göra rent toan varje dag!

Kjella nu får du sträcka på dig å Caremas vägnar: Vårdföretaget Carema som driver vård och omsorg i Norden o driver ett antal boenden i Ösd´s kommun, uppmärksammas för att demensboendet på Vickervägen i Odensala får högsta betyg, fem av fem, vad gäller delaktighet, personaltäthet, självständighet, mat o ledning, av alla äldreboenden i vår kommun. Detta enl Socialstyrelsens äldreguide. "Friheten är det bästa och omgivningen överhuvudtaget" säger en boende. Det är väl roligt att ett äldreboende får positiv kritik - det är ju för det mesta tvärt om. Artikeln står i tisdagens ÖP.

Slutar med att citera Nalle Puh: Om man inte vet var man ska, är det ingen idé att skynda sig. Man vet ändå inte när man kommer fram. Han är klok den lille nallen!