lördag, mars 06, 2010

chili

tack för fint recept. låter jättegott.

jag måste bara delge andra gårdagens 8-rätters på Mathias Dahlgren-
Det naturliga köket

Skandinavisk sashini; gurka, ingefära, pepparrot, soja, salta örter
Svensk bläckfisk och kronärtskocka; brynt smör, vitlök, citron, persilja, alger
Soppa på blomkål & tryffel; grön sparris friterad i surdegstempura
Stekt vetesurdeg & ost från ko; honung, olivolja, havssalt, svartpeppar
Lantägg 63`C & långkokt fläsk; svamp, grönar bönor, ärtor, knaprig svål
Morot & fole gras & lakrits; bakad havre, fänkålsdill, sirap, ättika
Variation på lamm; spetskål, stekt vårlök, SKOGSSVAMP
"Kaffe & Bulle"; Mjölk, kardemumma, brunt socker

Sommelier Selection;
Hana Hato junmai Kijoshu; Enoki Shuzo, Japan
Albarino 2008; La cana Rias Baxias, Spain
Poligny Montrachet ter dru Caileret 2001; Domaine de Monteli, France
Sav; Jämtland, sweden
Black velvet; Brut Zero Tarlant, Champagne, France + Porter Nugne Grimstad, Norge
Macvin du Jura; Chateau Dálriay Jura; France
Straight Line Pinot Noir 2008; USA
Vin Santo di Chianti Classico 2001, italy

kjellåke

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar