tisdag, december 18, 2007

Terje's godkjenning

Tjoho,


Siden det reklameres så mye for min utdannelse om dagen, så får jeg vel gi en liten resultatoppsummering også.

Ansökan om godkännande som trafiklärare

Vägvärket godkänner härmed enligt förordningen om trafikskolor, SFS 1998:978, T. Dahl, …, såsom trafiklärare vid trafikskola.

Betyg:

På skolen finnes tre karakterer/betyg. IG, G og VG (Ikke godkjent, Godkjent og Vel Godkjent).

Arbetsirganisation/ergonomi: VG
Ekonomi: G
Trafiksäkerhetsarbete: VG
Fordonskunskap: G
Trafikförfattningar: VG
Miljöteknik: VG
Undervisningsmetodik: VG
Trafikpsykologi: VG
Kvalitetskunskap: VG

En liten oppdatering fra meg :)

Berget har fått en egen bilskolelärare.

Gratulerar Terje till billärarexamen.
Med anledning av högtidsdagen har Berget upplåtit en tillfällig reklamplats på sidans övre högra hörn.
Sitat från Terjes blogginlägg på Livet i Vestby http://vestby.blogspot.com/2007/12/skoleslutt.html : "Dvs. at den 19. des kan jeg i praksis begynne å jobbe som trafikklærer i Sverige. I Norge må jeg dessverre vente en måned ca før jeg kan begynne å jobbe, da Norske myndigheter liker å vise hvem som bestemmer.
Den 19. des kommer følgende til å skje:- Jeg søker Statens vegvesen om Norsk godkjenning- Denne får jeg avslag på, med tilbud om å anke- Jeg anker avslaget, og sender dette inn på nytt-
Nå får jeg nytt avslag, MEN et tilbud om en midlertidig Norsk godkjenning, og en prøvetid på 12 måneder.- Når jeg godtar denne, kan jeg begynne å jobbe i Norge.Enkelt? Kunne de ikke bare gjort alt på en gang, så hadde man sluppet den kjipe prosessen med søknader og avslag...Regner med å være i full jobb i Norge f.o.m. februar 2008.




Krusa

Nej någon krusbagerska kommer jag aldrig att bli. Och här i Jämtland som man måste ha minst 7 sorter på julkaffebordet har jag upptäckt. Har nyss bränt upp en plåt med drömmar - dom som blev så goda annars. Sjutton också! Glömska nu igen och inget att göra åt. Tur att det finns kakor att köpa. Det var bara det.

Morgon på Berget

Nu är det tisdagmorgon och folket på Berget börjar långsamt vakna till liv. Hemtjänsten har nyss kommit till pappa för att ge honom frukost m m. Adventsljusstakarna lyser här och där och det börjar bli lite jullikt i stugorna. Rimfrosten på träden har försvunnit idag eftersom det är +gr. Synd för det har verkligen varit vackert i nästan en hel vecka.
Idag ska jag baka drömmar och göra kalvsylta som jag tycker är jättegott. Nybakat mjukbröd med kalvsylta o rödbetor är julmat för mig.
Julklappsbestyren är avklarade o jag tänker på hur stressigt det var att julhandla i Stockholm. Att gå på gågatan här i stan är en västanfläkt. Ingen trängsel precis. Köpte en v-ringad tröja med knäppning till pappa, om det är någon som undrar. Det är allt för nu och hälsningar