söndag, maj 18, 2008

Hälsningar från Italien

Pappa skickade ett mms idag. Han skrev att han satt vid polen med ett glas vin och planerade inför turen till Rom imorgon.

Dom hälsar till alla :)

Verkar som om dom har det bra med andra ord.

Själva har vi i Vestby röjt ute i vår trädgård. Här en "före och efter bild" (två timmars skillnad). Ännu är det många dagars arbete kvar, men det blir nog riktigt bra när vi är färdiga. Planen är att ha jordgubbar och lite annat smått (och gott!!) där vi nu röjer.


Den här veckans rosbukett ger jag till dig BENKE! Först o främst för att du är min lillebror! Jag vill också ge dig uppmuntran för att du är en så duktig snickare. Du brukar ofta säga "jag är ingenting värd, jag kan ingenting, jag är familjens svarta får" - men jag tycker att du ofta visar dig vara raka motsatsen! Sätt in det på hjärtats +konto. Jo då jag vet - har varit jätteförbannad/besviken på dig också - du vet varför och det är redan utrett. Dina nära och kära behöver dig!
Kramar o hälsningar från stora syster på Berget

Ja, säg den glädje....

... som varar för evigt! Jag hann väl inte mer än skriva att solen sken så skönt i morse förrän det slog om och blev en "fy tusan vilket väder"-dag. Till och med Kåre, som är en mycket positiv person, tyckte att nu får det vara nog med detta kalla o blåsiga väder.

Jag blir också glad och lycklig över att Ralle o hans kompisar får beröm för att de är så goa och snälla! Det är så mycket värt eftersom man ofta får höra motsatsen. Och jag förstår ju att Linus o Mia hade det mysigt igår på tu man hand. Behöver vara det ibland. Puss o kram till er alla tre!!
Jag älskar er!!
"Kramgoa låtar till er"! Ni får välja själva. (Jag lyssnade på Lasse Stefanz igår).

Kallt.. kallt..

.. är det i Örebro.. Burr.. Denna helg har jag knappt varit utanför dörren, mer än att skjutsa Ralle till en kompis igår em, 10 grabbar skulle sova över, spela Guitar-Hero, äta mat och ha Sumo-turnering.. :O) De hade haft jättekul, och de fick jätteberöm av Fredriks föräldrar som sa: "Gu va alla killar är trevliga och artiga och goa, de har skött sig exemplariskt".. Gott att höra om ett gäng med 14-15åringar!
Och att få ha min snart 18årige andra son hemma en lördagkväll slår det mesta.. :O) Linus och jag tog oss en film-kväll, hyrde 4 filmer, men Linus orkade bara se 3 och jag bara 2.. Ha, ha.. sen somnade jag.. Nu spelas TV-spel för hela slanten, men jag försöker få ut dem på en promenad med mammsen..
De ringde från Ralles skola nyss och sa att deras vandring imorgon blev inställd, prognosen är minusgrader under måndagnatten så då skulle de slippa.. Hmm, vet inte vem som blev gladast, jag eller Ralle.. :O)

Ja, jag önskar alla, vart de än befinner sig på detta runda klot, en underbar vecka. De som får sol på sig automatiskt och de som får framkalla solen i sitt inre.. Jag åker på tjänsteresa, blä, lite trött på det är jag men det ska väl gå, snart är det semester.. :O) :O) :O)
kram, Mia

IDAG ÄR DET SOLSKEN!

Äntligen har solen kommit till Berget igen! Fy tusan vad det har varit kallt och blåsigt. Benke var här igår i allafall och gjorde klart det han skulle göra med förvaringsskåpen på altanen. Nu är det upp till mig att måla och olja träet. Det blev kanonbra Benke! Tack än en gång!
Kåre pratade med Gunnar vid 21.30 i går kväll och då hade de hämtat bilarna de skulle hyra och höll då på att inhandla lite mat på vägen till Villa Iris. Allt hade gått bra.
Skrattade åt gårdskatterna - dom är ju för roliga. Alla tre samlades hos oss igår kväll och de var så kelsjuka. Följde med dem hem till huset och de var nöjda med att komma in. Det är kul att de tyr sig till mig också trots att jag är lite avvaktande.

Vad ni är fina där i Vestby när ni firar 17:e maj! Therese är ju så söt och Bamsen ser också glad ut i sina fina kläder och att han får följa med i tåget. Det är något visst med Norges nationaldag.
Anna - hälsa till alla.

Så vill jag hälsa till Emma o Anders. Förstår att ni gärna ville följa med till Italien för de kommer säkert att ha det mysigt på resan. Men, det var ju bara +22 gr när de kom ner!! Vi får väl hitta på något annat. Njuta av den svenska försommaren i stället. Det är vackert här också med den skira grönskan som är just nu och som inte finns någon annanstans på denna jord.
Kramar till er och hoppas det går bra med pluggandet. Förstår att det är lite stressigt så här före terminens slut.

Gunnar tog med sig den bärbara datorn som jag får låna för att kunna blogga. Därför sitter jag på hans kontor och läser o skriver inläggen.

Ha en skön söndag på er

Norskt firande

I flera veckor har vi haft det milt och skönt i Vestby. Men lagomt till 17:e maj och firandet av den norska nationaldagen blev det riktigt kallt. Tre plusgrader, blåsigt och regn. Ingen kul kombination alls :(
Specielt inte när man skall ha på sig "finkläder" (som ju oftast är lite tunnare) när man skal gå i barntåg.

- Men som ni ser så var Therese och Terje glada i alla fall ;)

Vi tänker dock på de "lyckostarna" som har det varmt och skönt nere i Italien nu... Skulle gärna ha varit där nere vi också just nu ;)
- Hoppas på att "Italen-turisterna" får möjlighet att blogga från Italien -gärna med bilkder! :)

Det var trist att höra att Orvar har dött. Men han har ju levt ett långt liv. Jag är glad han hann få med sig att smaka på årets gräs innan han sommnade in.

Kram från oss i Vestby


Ps. Igår blädrade i pärmen på jobbet med schemat för sommaren, för att se hur jag skall jobba framöver, och då stod där plötsligt Emmas namn :) Hon har sin första vakt tisdagen den 17 juni och skall jobba t.o.m. fredagen den 25 juli. Vi kommer att få några vakter tillsammans i sommar :) Ds.