torsdag, september 11, 2008

Rapport från Stäket

Hej alla bloggar
Denna vecka har vi haft Charlie hos oss sedan i måndags. Karin är i HongKong och Shanghai
på jobb åkte i lördags och kommer hem i morgon kväll. Så då är vi med till Arlanda och hämtar
Karin som längtar ihjäl sig efter sin söta dotter. Anton har jobbat på dagarna men kommit hit och
sovit varje kväll. Det är så lätt att ha hand om Charlie hon är glad jämt, älskar mat, sover och
är bara så söt och snäll.
Ikväll har vi varit på korpfotboll. De vann som vanligt med 2-0 så nu vinner de säkert sin
grupp igen. De ´spelar i korp elit nu så det finns inget högre. Idag var de fruktansvärt bra.
Charlie var med och hejade på pappa Anton.
På lördag ska vi ha förlovningsmiddag för Oskar och Kristina här i Stäket. Hela familjen är med
och det ska bli väldigt kul.
Anton o Karin har flyttat in i sitt nya hur i Råsunda men det ska packas upp en hel del och vi
ska hjälpa Anton i morgon. Inte så lätt med en liten tjej som ska tas om hand också.
Nästa lördag kommer pappa Harry på besök då ska vi äta surströmming med gamla grannarna
från Biskop Jöns. Det blir premiär för oss i år.
Ha de så bra alla uppe i norr och övriga också förstås
kramar från Stäket

FÖRE o EFTER




Detta är mitt skrivbord före och
efter

Rapport från Bergets södra dalgång

Hej Hej!!!
Har inte kunnat blogga på ett tag för mitt tangentbord funkade inte. Kunde inte skriva en del bokstäver. Nu är det utbytt och rapporten från södra dalgången kommer här.
Fick faktiskt 2 hela semesterveckor i augusti då jag for till Skåne och hjälpte de nya 08-orna att flytta. Radhuset i Brunna hade kunnat vara renare. Jag fick skura ur kylskåpet så vi kunde sätta in maten. Väl hemkommen så började skolan. Så nu läser jag till undersköterska. Undrar om man kan göra under när man är klar. Samtidigt ska jag slutföra arkivgallringenpå Frösö LVM-hem , kartongläggning av akterna som ska skickas till Riksarkivet och så göra timmar på hemtjänsten. Jag måste ju få ihop mitt levebröd, Dessutom ska mat lagas, kläder tvättas och läxor läsas. Det är mycket nu. I morgon fredag åker jag till Stockholm för att vara tillsammans med Simon. Det blir en välbehövlig avkoppling. Åker tåg på fre fm och hem sön em.
Jag hoppas att det är OK att vi sover hos er Ami och Kjell-Åke? Annars så häder det inte så mycket här. Det har regnat en period men nu har solen lyst i ca en vecka. I helgen var jag till Berget och plockade 10 liter svarta vinbär. De är nu kokade till saft (enkelt när man har en saftmaja). Pappa satt ute med mig till hemtjänsten kom och det var fikadags.
Vill även passa på att tacka mina två "små" bröder för hjälpen jag fick med min skrivbordsskiva. Ni är underbara. Utan er så skulle jag inte fått den fina arbetsplats jag nu har.
Idag kokar jag bruna bönor. Blötlade dem igår kväll. Så det blir nykokade bruna bönor och fläsk till middag idag. Jag ska även tvätta kläder så jag har rena trosor när jag åker bort.
Ha det bra alla och må så gott.

Trevliga och positiva klädkunder

Nu har klädsäljandet kommit igång. Hade bl a besök av två mycket trevliga o glada damer från byn i går kväll. Jag hade lagt en katalog i deras postlåda, de bläddrade i den och upptäckte "åh, vilka snygga kläder, vi måste beställa". De trodde inte att jag hade kläderna hemma så de kunde prova och se dem i verkligheten. Så de blev glatt överraskade för det också. En av damerna (den yngre) hade sett ut några plagg i katalogen som hon ville ha och jag råkade ha hennes storlek hemma så hon köpte dom. Beställde också flera som hon tyckte var snygga. Den andra damen - i min ålder -hittade också kläder. Hon provade några som hon inte tänkt sig köpa annars, men hon var så snygg i dem. Beställde också flera. Köpte även en snygg herrtröja till mannen i huset. Slutrepliken från båda blev "Kul att vi kan handla snygga kläder här i byn och vi återkommer gärna".
Ja, och min egen slutreplik till andra läsare/kunder blir: "Kom och handla för tusan. Det är så lite som behövs för att förgylla den grå vardagen. Ni kommer inte att ångra er".
Hälsar jag i Boutique Tallstugan