måndag, september 28, 2009

PS till inlägget om Oskar o Kristinas bröllop

Nu skriver jag det 2000:e inlägget här på Berget Bringåsen-bloggen, upptäckte jag när jag skulle göra mitt tillägg.
Ami berättade att Jan-Åke Johnsson i Holmen hade hållit ett fint tal också. Han har ju varit med i "slitajeans-projektet", och han berättade om det och hur de träffats. Och sa bl a att för honom hade den nya kontakten med Oskar o Anton betytt väldigt mycket. Släktbanden har förstärkts och det håller jag med honom om. Kontakten med dem i Holmen och Stensjön blev ju naturligt glesare när mormor o morfar gick bort. Nu måste vi hålla kontakten med varandra. Eller hur?

Nytt bevis för att jag håller på att bli äldre

Har sen en vecka haft prickar som bildat ett slags "nät" på mitt vänstra öga. Plus några andra konstiga mönster i ögonvrån. Dessa syns jätteväl när jag tittar mot ljuset. Har dock vare sig ont eller att jag ser sämre. Detta kallas glaskroppsavlossning, ögats glaskropp skrumpnar och lossnar från sina fästen i bakre delen av näthinnan. Detta drabbar varannan person i medelåldern. Tillståndet är i regel ofarligt men måste undersökas av läkare eftersom det hos några finns risk för hål i näthinnan som måste opereras. Inget akut för min del men har fått tid på lasarettet månd 4/10. Det är ju bra för då kan jag åka till Mia o pojkarna i morgon som var tänkt.
Nej, nu ska jag äta lunch

Äntligen kom då stunden när Oskar o Kristina....

...sa "Ja, jag vill" till varandra i Åre gamla kyrka den 26 september 2009. Jag hade verkligen sett fram emot den här stunden. Även om vi bara skulle vara med i kyrkan så räckte det för min del. Jag fick med egna ögon se bruden i den vackra klänningen i vintervitt med två lager breda volanger vid ärmarna och nere vid midjan två stycken runda "blommor" med mönster sytt i tenntråd. Nu såg jag inte själv riktigt vad hon hade i håret mer än att det var smala band av något slag. Någon berättade att de var av renskinn o tenntråd. Allt för att matcha brudgummen i Denim Demon-jeans förstås och en "kolt" i jeanstyg med rött o grönt kläde designad och uppsydd av Oskars lillebror Anton. Ljusblåa skjortor på brudgum och de två marskalkarna i blåa kostymer och i halsen hade de flerfärgade, snygga halsdukar. Tärnorna hade gröna, silkiga klänningar. Ja,de var verkligen stiliga. Och jag behövde förstås inte bara mer än se dem, förrän tårarna trillade. Vid in- och utgången spelade Sven Gustafsson, Härje Westman och en till som jag tyvärr glömt namnet på. "Jämtländsk brudmarch" vid utgången. Duettsång och solosång av brudparets kompisar.
Oskars mamma Ami berättade att spelmännen spelade "Brännpärs vals" (hennes favorit) till brudvalsen.
Jättegod mat serverades på Buustamons fjällgård där middagen och efterfesten hölls.
Många känslosamma, roliga tal som uppmuntrade både till skratt och gråt.
Jag fick i alla fall ett fint minne att plocka fram lite då o då. Och sist men inte minst Oskars morfar Harry, 89 år, hade kommit ända från Vadstena för att få vara med. Strongt gjort av honom.